Élet-Stílus

WTA-vb: Sarapova elkerülte Henint

Az orosz Marija Sarapova könnyedén, 6:1, 6:2-re verte a szerb Ana Ivanovicsot a Madridban zajló WTA-világbajnokságon, ezzel első helyen zárta a Vörös csoportot, egyúttal elkerülte az elődöntőben a világelső és címvédő belga Justine Henint.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A Vörös csoport első helyéről döntő találkozó egyoldalú küzdelmet hozott: az orosz Marija Sarapova simán, összesen három gémet veszítve győzte le a szerb Ana Ivanovicsot – és fellélegezhet, ugyanis az elődöntőben elkerülte a címvédő, világelső Justine Henint.

„Nem hiszem, hogy izgulnom kellett volna, kivel játszom, hiszen, ha úgy teniszezem, mint Ivanovics ellen, akkor nem lehet bajom” -mondta a világranglistán hatodik Sarapova, aki honfitársával, a ranglistán eggyel mögötte álló Anna Csakvetadzéval csatázik a döntőért.

A statisztika Sarapova sikerét ígéri, tekintve hogy 5-0 a mérlege Csakvetadzéval szemben, s az idén már háromszor is legyőzte. Ivanovicsnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga Henin ellen, a múltban sem volt, eddigi két meccsét elveszítette a világelső ellen.


WTA-vb: Sarapova elkerülte Henint 1

Marija Sarapova jó formában van (AP)


Pénteken két tét nélküli találkozóra is sor került a csoportküzdelmek során. Győzelemmel térhet haza a sérült Serena Williams helyére beugró francia Marion Bartoli – aki korábban 6:0, 6:0-ra kapott ki Henintől -, miután a szerb Jelena Jankovics vírusos betegségre és légzési nehézségekre hivatkozva a második szett elején feladta a mérkőzésüket. Szintén sikerélménnyel zárt a szlovák Daniela Hantuchova, aki a szoros, a rövidítésben nyert első szett után 6:0-val kiütötte a második helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovát.

WTA-vb, Madrid
Sárga csoport:
Bartoli (francia)-Jankovics (szerb) 6:1, 1:0 – feladta

A csoport végeredménye:
1. Henin (belga) 3 győzelem/0 vereség
2. Csakvetadze (orosz) 2/1
3. Bartoli (francia) 1/1
4. Jankovics (szerb) 0/3

Vörös csoport:
Sarapova (orosz, 6.)-Ivanovics (szerb, 4.) 6:1, 6:2
Hantuchova (szlovák, 8.)-Kuznyecova (orosz, 2.) 7:6, 6:0

A csoport végeredménye:
1. Sarapova (orosz) 3 győzelem/0 vereség
2. Ivanovics (szerb) 2/1
3. Hantuchova (szlovák) 1/2
3. Kuznyecova (orosz) 0/3

Az elődöntőben:
Henin (belga, 1.)-Ivanovics (szerb, 4.)
Sarapova (orosz, 6.)-Csakvetadze (orosz, 7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik