Élet-Stílus

Fogadási botrány: Di Maurót eltiltották

A férfi tenisztornákat szervező ATP kilenc hónapos eltiltással sújtotta az olasz Alessio Di Maurót, aki - a vonatkozó szabályokat megszegve - teniszmérkőzésekre fogadott.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világranglista 124. helyén álló olasz játékos tavaly novembertől júniusig 120 esetben fogadott teniszmeccsekre egy internetes oldalon, ezért kilenchónapos eltiltást kapott, és 60 ezer dollár büntetést is kell fizetnie.

„Arra vonatkozóan nem találtunk bizonyítékot, hogy a saját találkozóra is fogadott volna, vagy hogy manipulált volna meccseket, ezért tekintettünk el a maximális büntetéstől, azaz a hároméves eltiltástól” – indokolta a döntést Gayle David Bradshaw, az ATP illetékese.


Fogadási botrány: Di Maurót eltiltották 1

Alessio Di Mauro kilenc hónapig nem játszhat (Getty)


Di Mauro az első olyan játékos, akit az új korrupcióellenes szabályoknak megfelelően szankcionáltak. Edzője, Fabio Rizzo úgy nyilatkozott, hogy tanítványa elvakult szerencsejátékos, ugyanakkor sohasem fogadott a saját találkozóira, s kiváltképp nem csalt.

„Nem tudott arról, hogy a sportolók nem fogadhatnak a sportágukra, és ostoba módon teniszmeccseket is megjátszott, de a sajátjaira sosem fogadott, s olyan tornák találkozóira sem, melyen szerepelt” – mondta Riozzo a La Gazetta dello Sportnak, majd hozzátette: Di Mauro mindig csak kis téteket, 15-20 dollárt játszott meg.

„Alessio mélységesen csalódott. Az eltiltás nagyon kíméletlen” – mondta a játékos menedzsere, Corrado Tchaburnich, aki jelezte, fellebbeznek az ítélet ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS).

A 30 esztendős olasz teniszező 5 győzelem mellett 10 vereséget szenvedett a szezonban, s 130 915 ezer dollárt ütögetett össze. Az eltiltása hétfőtől 2008. augusztus 12-ig lesz érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik