Élet-Stílus

WTA-vb: megvan a legjobb négy

Egy fordulóval a csoportkör vége előtt már kialakult a legjobb négy mezőnye a madridi WTA-világbajnokságon. A már korábban továbbjutott Justine Henin mellé csütörtökön Marija Sarapova, valamint Anna Csakvetadze csatlakozott, és az ezúttal pihenő Ana Ivanovics is készülhet az elődöntőre.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világelső, egyben címvédő Justine Henin a továbbjutást már korábban kiharcolta, még sem motiválatlanul lépett pályára a Serena Williams sérülése miatt beugró Marion Bartoli ellen. A belga sztár igyekezett visszavágni a franciának a 2007-es wimbledoni bajnokság elődöntőjében elszenvedett vereségéért.

A „bosszú” pedig nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen Henin 57 perc alatt a vb 35 éves történetének legsúlyosabb vereségét mérte Bartolira – 6:0, 6:0-ra „mosta le” az ellenfelét. „Ma este minden sikerült. Nagyon eltökélten léptem pályára, nem titok, igencsak hajtott a bosszúvágy…” – magyarázta Henin.


WTA-vb: megvan a legjobb négy 1

Anna Csakvetadze is ott van a legjobb négy között (AP)



A világelső mellett a szerb Jelena Jankovicsot is legyőző Anna Csakvetadze jutott tovább a Sárga csoportból. Az orosz hölgy a megnyert első szett után a másodikban 0:6-ra „égett”, a döntő játszmában azonban 0:1 után zsinórban négy gémet nyerve komoly előnyre tett szert, s már nem is engedte ki a kezéből a meccset.

A Vörös csoportból a szerb Ana Ivanovics, valamint az orosz Marija Sarapova kerül a négy közé, miután utóbbi szetthátrányból fordítva simán verte honfitársát, Szvetlana Kuznyecovát. Az elődöntőben a pénteki Sarapova-Ivanovics mérkőzés vesztese játszik majd Heninnel.

WTA-vb, csoportkör
Sárga csoport:

Csakvetadze (orosz, 7.)-Jankovic (szerb, 3.) 6:4, 0:6, 6:3
Henin (belga, 1.)-Bartoli (francia, 5.) 6:0, 6:0

A csoport állása:
1. Henin (belga) 3 győzelem/0 vereség
2. Csakvetadze (orosz) 2/1
3. Bartoli (francia) 0/1 (0-2)
4. Jankovics (szerb) 0/2 (1-4)

Vörös csoport:
Sarapova (orosz, 6.)-Kuznyecova (orosz, 2.) 5:7, 6:2, 6:2

A csoport állása:
1. Sarapova (orosz) 2/0 (4-1)
1. Ivanovic (szerb) 2/0 (4-1)
3. Kuznyecova (orosz) 0/2 (2-4)
4. Hantuchova (szlovák) 0/2 (0-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik