Élet-Stílus

WTA-vb: Serena búcsúzik Madridtól

A címvédő belga Justine Henin második meccsét is megnyerte a madridi WTA-világbajnokságon, s már elődöntős. Az amerikai Serena Williams előbb az orosz Anna Csakvetadze elleni találkozóját adta fel, majd később a tornának is búcsút intett.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A világelső Justine Henin 6:2, 6:2-re verte Jelena Jankovicsot, ezzel 22. találkozóját nyerte meg zsinórban, s egyúttal 9-0-ra alakította a szerbbel szembeni mérlegét.

Henin villámgyorsan 2-0-s előnyre tett szert az első szettben, Jankovics innen még felállt, egyenlített, ám a következő négy gémet elbukta. A második játszmában is Henin dominált, háromszor is elvette ellenfele adogatását, s ezúttal is csak két gémet engedett ki a kezéből. „Nagyon jó mérkőzés volt, s remélem, tudom tartani a formámat” – magyarázta a címvédésre hajtó Henin.

Nem mellékesen: a belga világelső már bejutott a hárommillió dollár összdíjazású viadal elődöntőjébe, miután az amerikai Serena Williams a 6:4-re elveszített első szett után feladta az orosz Anna Csakvetadze elleni meccsét. Serena 4:5-nél orvosi kezelést kért, megpróbálta folytatni a játékot, de fájós térde nem bírta a terhelést. Később aztán – a viadal honlapja szerint – a tornának is búcsút intett. A helyére a francia Marion Bartoli ugrik be.

A másik, azaz a Vörös csoportban Ana Ivanovics a második meccsén is nyert, egy sima és egy szoros játszmában verte a szlovák Daniela Hantuchovát – s ezzel magabiztosan vezeti a csoportot.

WTA-vb, csoportkör
Vörös csoport:

Ivanovics (szerb, 4.)-Hantuchova (szlovák, 8.) 6:2, 7:6

A csoport állása:
1. Ivanovics 2 győzelem/0 vereség
2. Sarapova (orosz, 6.) 1/0
3. Kuznyecova (orosz, 2.) 0/1
4. Hantuchova 0/2

Sárga csoport:
Henin (belga, 1.)-Jankovic (szerb, 3.) 6:2, 6:2
Csakvetadze (orosz, 7.)-S. Williams (amerikai, 5.) 6:4 – feladta.

A csoport állása:
1. Henin 2 győzelem/0 vereség
2. Csakvetadze 1/1
3. S. Williams 0/1
4. Jankovics (horvát) 0/1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik