Élet-Stílus

Wenger a döntetlennel is elégedett (videó)

A negyedik forduló után két csapat bebiztosította a helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, érthetően Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger is elégedetten értékelt. A német bajnok trénere a védelmet okolta a csapata negyedik vereségéért, a Barcelonánál könnyű meccsről beszéltek.

Az Arsenal együttese két héttel ez előtt átgázolt a Slavia Prahán, de idegenben gól nélküli döntetlenre futotta csak az erősen tartalékos londoniak erejéből. Talán azért is, mert Arsene Wenger a hétvégi Manchester United elleni bajnokihoz képest, nyolc helyen változtatott a kezdőcsapaton. Meg is tehette, hiszen a szerda estig százszázalékos Ágyúsok egy döntetlennel is bebiztosíthatták a helyüket a legjobb 16 között.

„Nemzetközi porondon minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. Tisztában voltunk azzal, hogy az ellenfelünk a 7-0-s vereség után bizonyítani szeretne ellenünk, ezért elégedett vagyok az eredménnyel, hiszen két fordulóval a csoportkör vége előtt továbbjutottunk” – nyilatkozta a francia mester, aki szokása szerint a fiataloknak adott lehetőséget. „A csapat remekül védekezett, azt viszont sajnálom, hogy ezúttal gólt nem sikerült lőnünk” – értékelt a Wenger.


Wenger a döntetlennel is elégedett (videó) 1

Wenger a hátralévõ meccseken játszathatja a fiatalokat (AP)


A francia edzőhöz hasonlóan Sir Alex Ferguson is hátradőlhetett a szerdai mérkőzés után, hiszen a Manchester United hazai pályán is megszórta a Dinamo Kijevet. Az idegenbeli meccshez képest csak az volt különbség, hogy az angol bajnok ezúttal kapott gól nélkül megúszta. „Szeretnénk megnyerni a csoportunkat, ezért a következő BL-meccsünkön is győznünk kell” – mondta a skót szakember, aki szerint a csapata elég erős ahhoz, hogy idén megnyerje a kupasorozatot. „Tavaly fáradtság miatt buktunk el az elődöntőben, ezért idén több pihenőt kapnak a kulcsemberek. Ferdinand, Giggs és Hargreaves ezért nem játszott a Kijev ellen” – tette hozzá Ferguson.

Az ukránok a negyedik vereségüket szenvedték el az idei kiírásban. Az egészségügyi okok miatt távozó Szabó József posztját átvevő Oleg Luzsnyij szerint a Kijev értékelhetetlen produkciót nyújtott az Old Traffordon. „Fegyelmezetlenül játszott a csapatom, amelyben sajnos túl sok az öreg játékos. Még nincs veszve semmi, ha a hátralévő két mérkőzésen jól szerepelünk, akkor megcsíphetjük az UEFA-kupát érő harmadik helyet” – mondta a hét elején kinevezett szakember.



Man United vs Dynamo from dong on Vimeo.

A Barcelonának még nincsen biztos helye a 16 között, de kisebb csodának kellene ahhoz bekövetkeznie, hogy Frank Rijkaard együttese ne végezzen az első két hely valamelyikén. „Az első mérkőzésen a Rangers bunkerfocit játszott, és a játékosaim nem tudtak mit kezdeni a védelmükkel, ezért nagyon fontos volt, hogy a második meccsen gyors gólt szerezzünk. A csapat meg is valósította az elképzelésemet, és némi szerencsével nagyobb különbséggel is verhettük volna ellenfelünket” – nyilatkozta a mérkőzést követően Rijkaard, aki külön kiemelte Ronaldinho teljesítményét.

„Hétről-hétre jobban játszik, de az idei szezonban még rengeteg fontos mérkőzés vár a csapatra, ezért cseréltem őt le a hajrában” – mondta a holland tréner, aki az utolsó pillanatban is változtatott a kezdőcsapatán: „Rafael Marquez a bemelegítés során fájdalmat érzett. Nem akartunk kockáztatni, és ezért Thuram szerepelt a posztján”.





A katalánok csoportjában a VfB Stuttgart negyedik csoportmeccsét is elveszítette, így már biztos, hogy tavasszal nem szerepel a nemzetközi porondon Armin Veh csapata. A Lyon ellen elsősorban a védelem volt bizonytalan a németek trénere szerint, aki elismerte, hogy a csapatának ilyen formában nincsen helye a Bajnokok Ligájában. „Óriási egyéni hibák vezettek a franciák négy góljához. A játékosok hozzáállásával nem volt baj, főleg a második félidőben példamutatóan küzdöttek, és soha nem adták fel, de be kell látnunk, hogy a mutatott játékunkkal nem is érdemelnénk meg, hogy továbblépjünk a csoportból” – értékelt kritikusan Veh.

A lyoniak fontos győzelmet arattak, és az ő malmukra hajtotta a vizet, hogy a Barca legyőzte a Rangerst. „Egy pontos a lemaradásunk a második helyen álló Glasgow mögött, a mi kezünkben van a sorsunk” – mondta a meccs hőse, a Stuttgart ellen kétszer is beköszönő Ben Arfa. „A meccsel nem vagyok maradéktalanul elégedett, hiszen már kezünkben volt a győzelem, de hagytuk feljönni a németeket. A jövőben jobban oda kell figyelnünk, hogy ne ajándékozzunk könnyű gólokat az ellenfeleinknek” – tette hozzá a mindössze 20 éves játékos, aki már a francia válogatottban is többször szerepelt.





Az Inter a forduló legizgalmasabb mérkőzésén kétgólos hátrányból verte a San Siróban a Szpartak Moszkvát. „Büszke vagyok a csapatra, remekül küzdöttek. Ibrahimovic második gólja pedig fantasztikus volt. A hiányzók miatt nem úgy kezdtük a meccset, ahogy szerettem volna, de a végén megérdemelten tartottuk otthon a pontokat” – mondta a milánói klub elnöke. Massimo Moratti arra is kitért, hogy a rengeteg sérült ellenére nem terveznek komoly erősítést a januári átigazolási időszakban.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik