Élet-Stílus

UEFA: Juhászéknak nyerniük kell

A második fordulójához érkezett el az UEFA-kupa csoportköre. A magyarok közül Tőzsér szabadnapos, Sáfár Szabolcs (Austria Wien) csapatára komoly erőpróba, Juhász Rolandékra (Anderlecht) viszont megoldható feladat vár.

Az első játéknapon szabadnapos volt az Austria. Nem lesz könnyű dolga a sógoroknak, ha győzelemmel akarnak rajtolni a második számú európai kupasorozatban, hiszen a Girondins Bordeaux-t fogadják. A francia bajnokságban jelenleg a negyedik helyen tanyázik a bécsi együttes ellenfele. Sáfárék mellesleg, ha csak egy ponttal is, de az élen állnak az osztrák pontvadászatban.

Az osztrákok trénere bízik a csodában, és abban reménykedik, hogy a közönség támogatásával sikerülhet meglepni a rendkívülien magabiztos franciákat. A Girondins trénere több sztárját (Alou Diarra, Henrique, Ecuele, Saivet) is otthon hagyta, annyira biztos a dolgában. „Szeretnénk már az első perctől kezdve kockáztatni, és nyíltsisakos küzdelemre késztetni az ellenfelünket. Ha látják a szurkolók az elszántságunkat, akkor fantasztikus hangulatot képesek teremteni” – nyilatkozta Georg Zellhofer, az Austria edzője.


UEFA: Juhászéknak nyerniük kell 1

A hírhedt szurkolókban bíznak (austria80.at)


Juhászék kedvező helyzetben

Papíron Juhász Rolandéknak sokkal könnyebb dolguk lesz, hiszen az Aalborg otthonába utaznak. A dán együttesnek egyelőre még nincs félelmetes a híre a nemzetközi porondon, az Anderlecht viszont tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt – igaz nem sokáig, mivel már a csoportkörben kiesett a belga bajnok.

A statisztika is Juhászék mellett szól, hiszen az Anderlecht korábban négy alkalommal kapott dán ellenfelet a nemzetközi kupaporondon, és mind a négy alkalommal megalább két góllal nyert.

Angol-német csaták

A csütörtöki meccsdömpingből három emelkedik ki: a német kupagyőztes Nürnberg és az Everton összecsapása, a Bolton Wanderers müncheni vendégjátéka, és a Szpartak Moszkva-Leverkusen.


UEFA: Juhászéknak nyerniük kell 2

A bajoroknál Ribéry ismét teljesen egészséges (imago)


A Bayernnak simán kellene vernie a Premier League utolsó előttijét, annak ellenére, hogy úgy tűnik elfogyott Ottmar Hitzfeldéknek szezon eleji lendülete, és már nem 3-4 góllal nyerik a meccseiket – már ha nyerik. A másik német-angol párharcban mi az Evertonra tennénk a pénzünket. A Nürnberg kieső helyen tanyázik a Bundesligában, és hiába fogadja hazai pályán a liverpooliakat, a tabellát elnézve, otthon sem nagyon megy nekik: hat bajnokiból négyet elvesztettek, és csak egyszer sikerült behúzni a három pontot.

A Leverkusen vezetői a Szpartak elleni meccs előtt bejelentették, hogy egy pontért utaznak Moszkvába. Ez sem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a németek számára szokatlan műfüvön játszanak csütörtök délután a csapatok. Az oroszok ráadásul a két csapat legutóbbi összecsapásán 2-0-ra verték az akkor még Ballackkal és Ze Robertóval felálló gyógyszergyáriakat.

—-Csütörtöki program—-

UEFA Kupa, csoportkör, 2. forduló
A csoport:
Larissza (görög)-Zenit (orosz) 16:30 ó
1. FC Nürnberg (német)-Everton (angol) 21:05
Szabadnapos: AZ Alkmaar (holland)

B csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Panathinaikosz (görög) 20:15
FC Aberdeen (skót)-Lokomotiv Moszkva (orosz) 21
Szabadnapos: Atlético Madrid (spanyol)

C csoport:
Mlada Boleslav (cseh)-Villarreal (spanyol) 20:30
Fiorentina (olasz)-Elfsborg (svéd) 20:45
Szabadnapos: AEK Athén (görög)

D csoport:
Rennes (francia)-Brann Bergen (norvég) 19
Dinamo Zagreb (horvát)-FC Basel (svájci) 20:15
Szabadnapos: Hamburger SV (német)

E csoport:
Szpartak Moszkva (orosz)-Bayer Leverkusen (német) 17
FC Toulouse (francia)-Sparta Praha (cseh) 20:30
Szabadnapos: FC Zürich (svájci)

F csoport:
Bayern München (német)-Bolton Wanderers (angol) 19
Arisz Szaloniki (görög)-Crvena zvezda (szerb) 20:45
Szabadnapos: Braga (portugál)

G csoport:
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Tottenham Hotspur (angol) 17
Aalborg (dán)-RSC Anderlecht (belga) 19:15
Szabadnapos: Getafe (spanyol)

H csoport:
Galatasaray (török)-Helsingborg (svéd) 19
Austria Wien (osztrák)-Girondins Bordeaux (francia) 20:15
Szabadnapos: Panioniosz (görög)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik