Élet-Stílus

Ronaldinho már soha nem lesz a régi

A Barcelona jelenleg sérült kameruni támadója, Samuel Eto’o szerint a brazil csapattárs már soha nem fog úgy játszani, mint három-négy éve, de úgy gondolja, hogy ettől még ugyanolyan jó játékos marad.

Számos kritika érte az utóbbi időben a katalán együttes brazil klasszisát, aki két éve Bajnokok Ligája-győzelemre vezette a csapatot. Abban a sorozatban Ronaldinho még gondolkodás nélkül egyedül szembeszállt a teljes védelemmel, parádés cseleivel őrületbe kergetve az ellenfél játékosait. Sokan úgy gondolják, hogy azt a Ronaldinhót már soha nem fogjuk látni.

Ezen a véleményen van Eto’o is, aki szerint a brazil ettől függetlenül ugyanolyan jó játékos maradt. „Ha egy futballista nem felel meg az elvárásoknak, akkor az emberek hamar kritizálni kezdik, de úgy gondolom, hogy senkinek a teljesítményét nem lehet egy-két mérkőzés alapján értékelni” – nyilatkozta a kameruni sztár, aki jelenleg sérüléssel bajlódik.

„Számomra ugyanaz az ember maradt, de Ronaldinho manapság már nem cselez le egymás után kilenc embert, ahogyan azt négy éve tette. Ennyi idő alatt rengeteg a változás a futballban, Ronie mostanra egy másik játékos” – tette hozzá a csatár, akit szeptemberben műteni kellett, miután jobb combjában ínszakadást szenvedett.

„Nem is akarjuk, hogy ugyanúgy futballozzon, mint néhány éve. Vannak most már mások erre” – mondta Eto’o, majd hozzátette, hogy Lionel Messi lehet az elkövetkező évek kiemelkedő sztárja: „Remélem, hogy a pályafutása során végig ilyen magas szinten játszik, kevesen vannak manapság, akik elérik az ő szintjét”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik