Élet-Stílus

Klicsko címet egyesítene

Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka jövő februárban összecsap Szultan Ibragimovval, a Boksz Világszervezet (WBO) királyával.

A 31 éves ukrán sztár és az orosz bajnok mérkőzése már biztosra vehető, igaz, egyelőre még sem a helyet, sem az időpontot nem jelölték ki hivatalosan. Ennek ellenére a német Die Welt című újság és a boxrec.com internetes szaklap már egyaránt tényként közli, hogy az összecsapásnak a New York-i Madison Square Garden ad majd otthont február 23-án.

A fiatalabbik Klicsko-testvérnek (49 győzelem, 3 vereség) egyértelmű célja, hogy a négyből (IBF, WBA, WBC, WBO) legalább három nagy szervezet címét egyesítse, ezért már be is jelentette, hogy Ibragimov (22 győzelem, 1 döntetlen) legyőzése után a WBA legjobbját, Ruszlan Csagajevet hívja ki.

Az IBF-nél ugyanakkor továbbra is zajlik a küzdelem a hivatalos kihívói státuszért: a szervezet által megjelölt négy lehetséges öklözőből múlt szombat óta már csak ketten maradtak versenyben, ugyanis októberben az orosz Alekszander Povetkin legyőzte az amerikai Chris Byrdöt, míg a hétvégén a szintén amerikai Eddie Chambers megverte honfitársát, Calvin Brockot.

Közben Nyikolaj Valujev, a WBA korábbi bajnoka készül az üzbég Csagajev elleni visszavágásra. Az orosz óriás a kanadai Jean-Francois Bergeron felett szeptember végén aratott győzelme után már megtalálta újabb ellenfelét a fehérorosz Szergej Ljahovics személyében. Kettejük meccse január 19-én lesz Németországban, s a győztes kihívhatja Csagajevet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik