Élet-Stílus

Ingyen internet minden zsámbékinak

Még e hónapban ingyenes internet hozzáféréshez jut a Pest megyei Zsámbék valamennyi lakosa – elsőként az ország települései közül.

A szerződés szerint a partner cég kiépíti a wifi rendszert a faluban és ezáltal bizonyos rádiós sávszélességben lefedi a falu egész területét. Így a település mind az 1500 épületében lehetővé válik az internetes alapszolgáltatások használata A hozzáférés havi költségét az önkormányzat magára vállalja, ennek számszerű összege azonban – üzleti megfontolásból – nem publikus – mondta Lovas Lajos, Zsámbék plogármestere.

A szolgáltató számára azért lehet előnyös az önkormányzattal kötött együttműködés, mert az alapszolgáltatásokon túl, meghatározott összegért árulja különféle díjcsomagokban az emelt szintű további szolgáltatásait, például a filmek letöltésének lehetőségét. Az ingyenes internet egy kisméretű antenna közbeiktatásával laptoppal is elérhető, így az otthonokon túl gyakorlatilag a falu vendéglátó helyei hamarosan egyfajta internetes kávézóként várják a betérőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik