Élet-Stílus

WTA-vb: győzelemmel rajtolt a címvédő

Győzelemmel kezdett a világelső, egyben címvédő belga Justine Henin a Madridban zajló WTA-világbajnokságon. A fiatal szerb Ana Ivanovics pedig az orosz Szvetlana Kuznyecova elleni sikerrel lepte meg magát a huszadik születésnapján.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az orosz Anna Csakvetadze Madridban sem bírt a világelső Justine Heninnel. Pályafutása során harmadszor találkozott a belga sztárral, és ahogy eddig mindig, most is vereséget szenvedett tőle. Az első szettet simán, 24 perc alatt elbukta. Henin gyorsan elhúzott 3:0-ra, Csakvetadze ekkor szépített, ám ezzel el is lőtte az összes puskaporát a játszmában.

Ugyanakkor a vb-újonc orosz a folytatásban már méltó ellenfele volt a címvédőnek, Henin és ő is kétszer-kétszer brékelt, így a rövidítés döntött – Henin javára. „Nagyon fontos győzelemmel rajtolni egy ilyen versenyen. Ebből a sikerből ugyanis erőt meríthetek” – magyarázta mosolyogva a sorozatban 21. meccsét megnyerő belga világelső.


WTA-vb: győzelemmel rajtolt a címvédő 1

Ana Ivanovics: a győzelem volt a hab a tortán (AP)



A másik csoportban a 20. születésnapját kedden ünneplő szerb Ana Ivanovics nagy csatában, három szettben kerekedett felül a világranglistán második orosz Szvetlana Kuznyecován, s ugyanitt – a betegeskedő Venus Willams helyére beugró – orosz Marija Sarapova is győzelemmel kezdett: két játszmában verte a szlovák Daniela Hantuchovát. „Azt gondolom, jó munkát végeztem. Határozott voltam, és végig nagyon koncentráltam, mindent elkövettem, hogy megnyerjem a meccset” – így a 20 éves orosz szőkeség.

WTA-vb, Madrid
Vörös csoport:

Sarapova (orosz, 6.)-Hantuchova (szlovák, 8.) 6:4, 7:5
Ivanovics (szerb, 4,)-Kuznyecova (orosz, 2.), 6:1, 4:6, 7:5

Sárga csoport:
Henin (belga, 1.)-Csakvetadze (orosz, 7.) 6:1, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik