Élet-Stílus

Nakadzsima lesz Rosberg csapattársa

A visszavonulását bejelentő Alexander Wurz helyén a tavalyi szezonzáró futamon már a japán Nakadzsima szerepelt, és olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy szerződést ajánlottak neki a Williams istálló vezetői.

Tíz éven után a Kínai Nagydíj után jelentette be a 32 éves osztrák pilóta, hogy visszavonul a Forma-1-től. A szezonzáró interlagosi futamon már a csapat harmadik számú pilótája, a tesztekről az autót jól ismerő Nakadzsima Kazuki vezette a Williamsszet. A japán rögtön az első versenyén a tízedik helyre hozta be az autóját.

A csapat vezetőire nagy hatással volt a 22 éves Nakadzsima teljesítménye, aki az elmúlt szezonban a Forma-1 előszobájának tartott GP2 sorozatban szerepelt. Nem is akárhogy, hiszen megválasztották az év újoncának.

A Forma-1-ben már megfordult Nakadzsima Szaturo fia érthetően boldogan nyilatkozott a hír bejelentését követően. „A fantasztikus elmúlt szezon megkoronázása, hogy jövőre állandó helyem lesz a Williamsnél” – nyilatkozta a japán, aki a GP2-ben két futamgyőzelmet aratott, és végül összetettben az ötödik helyen fejezte be az évet.

Nakadzsima mellett egyelőre kérdéses, hogy ki vezeti jövőre a másik Williamsszet, hiszen Nico Rosberget a kétszeres világbajnok Fernando Alonso egyik lehetséges utódjaként tartják számon a McLarennél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik