Élet-Stílus

Figo már decemberben visszatérhet

Az Inter portugál középpályása a hétvégén a Juventus elleni derbin három helyen is eltörte a lábszárcsontját. Luis Figo-t kedden megműtötték, és az orvosai szerint elképzelhető, hogy már decemberben, az AC Milan elleni városi derbin visszatérhet.

Az olasz bajnok jobb szélsője Pavel Nedvedtől kapott egy rúgást az 1-1-re végződött vasárnapi bajnokin. A hétfői orvosi vizsgálatok során megállapították, hogy Figo-nak három helyen is eltört a lábszárcsontja. A 35 éves középpályást kedden sikeresen megműtötték egy milánói kórházban.

Orvosai elmondása szerint az egyórás beavatkozás remekül sikerült, egy fémlemezzel rögzítették a portugál csontjait. A műtétet követően nagy a valószínűsége, hogy a veterán klasszis nem fejezi be idő előtt a pályafutását. A 35 éves Figo-nak ez az utolsó aktív éve, és sokan úgy spekuláltak, hogy ez a súlyos sérülés sikeres karrierjének a végét jelentheti.

Az Inter honlapján megjelent közlemény szerint azonban már decemberben pályára léphet a portugál. Nagyjából hat hétig fog hiányozni Figo, aki kénytelen lesz kihagyni legalább öt bajnokit, illetve három BL-meccset – köztük természetesen a ma estit is –, de december 23-án a Milan elleni derbin már ott lesz.

Az olasz bajnok trénere örült a hírnek, a középpályán már így is erősen tartalékos a csapat: Dejan Stankovic és Patrick Vieira szintén sérüléssel bajlódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik