Élet-Stílus

Véget ért Figo pályafutása?

Az Internazionale portugál középpályása a vasárnap esti bajnokin többszörös lábszárcsonttörést szenvedett. Egyelőre megjósolhatatlan, hogy Luis Figo mikor térhet vissza, nem kizárt, hogy végleg szögre akasztja a stoplist.

A 35 éves játékos a Juventus elleni, 1-1-re végződött bajnokin kapott egy rúgást Pavel Nedvedtől a második félidőben. Luis Figo gúnyosan megtapsolta a cseh futballistát, majd lebicegett a pályáról. A hétfői orvosi vizsgálatok szerint a 2001-ben az Év focistájának választott sztárnak három helyen eltört a lábszárcsontja.

Figót már kedden meg is műtik, de egyelőre nincs hivatalos hír arról, hogy mikor térhet vissza. A portugál klasszis visszavonulása sem lenne meglepetés, hiszen korábban már bejelentette, hogy az Interben akarja befejezni a pályafutását, a szerződése pedig csak az év végéig szólt.

A nagy pénz reményében tavaly januárban Figo Szaúd-Arábiába szeretett volna igazolni. Meg is állapodott az Al Ittihaddal, de a felek összekaptak a kontraktus anyagi részletein, és ezért a játékos úgy döntött, hogy utolsó évében is marad az Internél.

Időközben a súlyos sérülést okozó Nedved bocsánatot kért. „Eszem ágában sem volt szándékosan fájdalmat okozni Figónak” – mondta a Juve sztárja. Már beszéltem vele telefonon, és személyesen is bocsánatot kértem. Remélem minél hamarabb vissza fog térni. Egy szerencsétlen balesetről van szó, próbáltam elvenni tőle a labdát” – magyarázta Nedved.

Az Inter elnöke, Massimo Moratti felháborodottan nyilatkozott a lesújtó diagnózist követően. „Nedved belépője nagyon csúnya volt, komoly sérülést okozott Figónak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik