Élet-Stílus

Ancelotti hosszú távra tervez Milánóban

Kedden volt hat éve, hogy Carlo Ancelotti elfoglalta az AC Milan kispadját. Az edző nem hitte volna, hogy ennyi ideig a posztján maradhat, de most további hat esztendőre tervez Milánóban.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az AC Milanban játékosként öt szezont lehúzó 48 éves szakember idestova hat éve vette át a milánói együttes irányítását. Azt, hogy 2001. november 5-én a megfelelő edzőnek szavaztak bizalmat a klub vezetői, mi sem bizonyítja jobban annál, hogy Carlo Ancelotti regnálása során két BL-győzelemre vezette a Milant, mellyel egyszer bajnokságot is nyert.

Olaszországban amúgy sem szokványos, hogy egy szakvezető hat évet tölt ugyanazon a kispadon. „Én sem gondoltam volna, hogy még 2007-ben is az AC Milan vezetőedzőjének mondhatom magam, de most további hat évig maradnék” – így a korábban a Reggiana, a Parma és a Juventus padját is koptató tréner.

Mindazonáltal milánói munkásága során még nem volt olyan nehéz helyzetben, mint most. Csapata ugyanis csak a kilencedik helyen áll a bajnoki tabellán, ráadásul a szezon során még egyszer sem tudott nyerni hazai pályán.

„Sajnos nagyon sok pontot szórtunk el a San Siróban. A negyedik, BL-szereplést érő hely meglehetősen messzinek tűnik most a számunkra, de nem esünk kétségbe, hiszen távol van még a bajnokság vége” – mondta a Carletto becenévre hallgató szakember, aki szerint az, hogy Ronaldo visszatért a csapatba, optimizmusra ad okot, mind a bajnoki, mind a Bajnokok Ligája-szereplést illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik