Élet-Stílus

Ramos viszi magával a fél Sevillát?

A Tottenham Hotspur vezetői megunták a csapat gyatra szereplését, és nemrég leigazolták a kétszeres UEFA-kupa-győztes trénerét. Juande Ramos számos korábbi játékosával szeretné megerősíteni a londoni alakulatot, amelynek a kispadján a hétvégén egy döntetlennel debütált.

Juande Ramos a Sevilla együttesével az elmúlt másfél évben öt trófeát begyűjtött. A tréner a sikerek mellett azzal szerzett nevet magának, hogy az andalúz gárda látványos futballal nyerte meg a mérkőzéseit. Nem csoda, hogy nyáron is több klubnál szóba került a neve, de végül a Tottenham Hotspur igazolta le október végén.

A londoni együttes úgy kezdte az idei angol bajnokságot, hogy a négy nagycsapatot (MU, Chelsea, Arsenal, Liverpool) hegemóniájának megtörését tűzte ki célul. A Tottenham rajtja ehhez képest csapnivalóan sikerült, és egyetlen egy győzelem mellett 4 döntetlen és hat bukta csúfította a mérlegüket. A klub vezetősége megunva a mélyrepülést, szerződést bontott a holland Martin Jollal, a helyére Juande Ramost igazolták. A spanyol szakember a hétvégén a Middlesbrough elleni, idegenbeli bajnokin ült le először a londoniak kispadjára, és egy pontot szerzett új csapatával.

Négy volt játékosát csábítja

Ramos a jelek szerint nincsen különösebben megelégedve a Tottenham keretével, és lapjelentések szerint egykori csapatából igazolna. Elsőként az andalúzok két nagy sztárja, Frederic Kanoute és Daniel Alves neve merült fel, de a hírek szerint Alexander Kerzsakov és Julien Escude is szerepel a mester listáján.

Az utóbbi játékosért a The People szerint 8,5 millió eurót áldozna a Hotspur a téli átigazolási szezonban. Az orosz Kerzsakovért is hasonló nagyságrendű összeget kellene fizetnie az angoloknak, Alvesről és Kanoutéről már nem is beszélve. A Sevilla elnöke mindenesetre már jelezte, hogy eszük ágában sincsen elengedni a legjobbjaikat, ha valakit mégis eladnak, akkor meg fogják kérni az árát.

A legnagyobb esély egyelőre úgy tűnik, hogy a 24 éves orosz leigazolására van, hiszen Kerzsakovnak Luis Fabiano és Kanoute mellett szinte semmi esélye nincsen arra, hogy a kezdőben szerepeljen.

Az Arsenal a példa

Ramos a vasárnapi Daily Starban azt nyilatkozta, hogy az új csapatánál olyan stílust szeretne meghonosítani, ami jelenleg az Arsenalra jellemző. „Jelenleg ők játsszák a leglátványosabb futballt, és az eredmények is Arsene Wenger munkáját dicsérik. Ahhoz azonban, hogy az elképzeléseimet meg tudjam valósítani a megfelelő játékosokra van szükség” – mondta a spanyol szakember.

A Chelsea stílusa is nagy hatást tett rá, de nem azért mert az Avram Grant által irányított gárda szemet gyönyörködtető focit játszik. „A Chelsea teljesen más, agresszív stílusban futballozik, de rendkívülien kiegyensúlyozottak. Hatásos, így tudnám egy szóban összefoglalni a játékukat” – nyilatkozta Ramos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik