Élet-Stílus

Alonsónak keddig döntenie kell

A Renault-nál asztalon a szerződés, csak Alonso aláírása hiányzik róla. Flavio Briatore állítólag holnapig adott határidőt a spanyolnak a döntésre.

Miután Fernando Alonso a hétvégén távozott a McLarentől, az őt szerződtetni akaró csapatok akcióba lendültek. Alonsóra legrégebben és legnyíltabban volt csapata, a Renault feni a fogát, korábban már olyan pletykák is felmerültek, hogy a spanyol előszerződést is aláírt a franciáknál.

Más források szerint a tárgyalások megfeneklettek. Bizonyos személyi kérdések miatt bizonytalanodott el a pilóta, aki ráadásul nem akar hosszú időre kötelezettséget vállalni. A spanyol sajtó értesülései szerint a Renault legalább kétéves szerződést kötne, míg Alonso csak egy évre akar aláírni, hogy 2009-ben akár a BMW-hez, de még inkább a Ferrarihoz távozhasson.


Alonsónak keddig döntenie kell 1

Hova kerül az aláírás? (vezess.hu)


Három komoly érdeklődő

Flavio Briatoréék állítólag már el is küldték a szerződést Alonsónak, a pilótának holnapig döntenie is kell. A csapatfőnök is erre utalt a hétvégén Briatore az olasz Gazzetta delo Sportban: „Meglátjuk, mi történik keddig”.

A renault-s szerződést leginkább a Toyota és a Red Bull veszélyeztetheti, mert mindkét csapat hajlandó elfogadni Alonso egyéves szerződési szándékát. A Toyotánál viszonylag tiszta a helyzet, Ralf Schumacher távozásával felszabadult egy hely, a Red Bull viszont érdekesebb kérdés, mindkét versenyzőjük rendelkezik szerződéssel 2008-ra.

Webber lebeszélné

Némely szakértők mégis a Milton Keynes-i alakulatot tartják a befutónak, vannak, akik már azon spekulálnak, hogy a kétszeres világbajnok mellé a csapat a Ferrari volt technikai igazgatóját, Ross Brawnt is megszerezné. A csapatfőnök, Christian Horner a hétvégén ugyan arról beszélt, hogy a pilótáik szerződése biztos a jövő évre, és David Coulthard is azt nyilatkozta, hogy biztosan tudna róla, ha a csapat Alonsót próbálná megszerezni, ennek ellenére a Red Bull tulajdonosa, az osztrák milliárdos, Dietrich Mateschitz nem zárt ki semmit egy friss interjúban: “A Forma-1 ben semmi sem biztos” – mondta.

Tovább árnyalja a Red Bull-os forgatókönyvet, hogy a spanyol Marca szerint a csapat másik versenyzője, Mark Webber, aki egyben Alonso jó barátja is, állítólag nem tanácsolja a kétszeres világbajnoknak, hogy hozzájuk szerződjön 2008-ra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik