Élet-Stílus

Varázsolt a Barcelona

Ronaldinho és Messi egymás próbálta felülmúlni a Betis elleni bajnokin, de a két sztár az eredményesség helyett sokszor a látványra törekedett. A kieső helyen álló rivális ellen ez is bőven elég volt.

Önbizalom növelő győzelmet aratott a spanyol bajnokság 11. fordulójában a katalán sztárcsapat. „Jobb” ellenfelet keresve sem kaphatott volna Frank Rijkaard csapata, hiszen a Real Betis a katasztrofális idénykezdetnek köszönhetően a tabella utolsó előtti helyén áll.

A katalánok a minden szempontból alárendelt ellenféllel szemben azt is megengedhették maguknak, hogy a Nou Camp közönségének játszanak. Az első perctől kezdve állandó nyomás alatt tartották a vendégkaput, Messi még visszafogott volt, Ronaldinho viszont már ekkor nagy kedvvel játszott.

Ronaldinho kétszer

A vezetést a nyáron igazolt Thierry Henry szerezte meg Iniesta remek kiugratása után félóra elteltével. A Betis érthetetlen módon beállt védekezni, pedig ez a taktika az idei szezonban még senkinek nem jött be: a Barca ötből ötöt nyert hazai pályán. Beszédes statisztika, hogy az első félidőben a vendégek kétszer lőttek kapura.


Varázsolt a Barcelona 1

Ronaldinho szabadrúgásból lõtte mind a két gólját (Marca)


A második félidőre sem változtatott a vendégek trénere együttese felállásán, így az egyre jobb Messi és Ronaldinho sorozatban szlalomozott át a Betis-védelmen. A brazil három fantasztikus szabadrúgással és egy látványos ollózással járt a katalán szurkolók kedvében – kettőből gól született. Néhány hete a Nou Campban még kifütyülték a brazilt, most viszont minden megmozdulását megtapsolták.

A Barcelona megőrizte makulátlan mérlegét otthon, és a tabellán egy pontra megközelítette a Sevillában sima vereséget szenvedő Real Madridot.

Meglepő hazai bukták

Az Atletico kettő góllal vezetett már az első félidőben a Villareal ellen, de a vendégek végül Nihat duplájával 4-3-ra megnyerték a meccset. A török középpályás a döntő gólt a rendes játékidő utolsó percében lőtte kiszorított helyzetből.

A Zaragoza is előnyből szenvedett otthon vereséget. A Valladolid hat perc alatt hármat is berámolt a hazai pályán idén még veretlen ellenfelének, Diego Milito gólja a ráadásban már csak a szépítésre volt elég.

Primera División, 11. forduló:
FC Barcelona-Betis 3-0
Gól:
Henry (33.), Ronaldinho (53., 92.)

Atlético Madrid-Villarreal 3-4
Gól:
Ibanez (8.), Simao (24.), Agüero (63.), illetve Rossi (30.), Fuentes (41.), Nihat (69., 89.)

Santander-Espanyol 1-1
Gól:
Tchité (55.), illetve Tamudo (90., 11-esből)
Kiállítva: Coro (82., Espanyol)

Real Zaragoza-Valladolid 2-3
Gól:
Oliveira (13.), Milito (92.), illetve Victor (27.), Gonzalez (30.), Rubio (33.)

Levante-Almería 3-0
Gól:
Rigano (1., 16., 34.)

Osasuna-Getafe 0-2
Gól:
Hernandez (80., 11-esből), Granero (82.)
Kiállítva: Cruchaga (79., Osasuna)

Murcia-Deportivo La Coruna 0-2
Gól:
Xisco (56.), Guardado (72.)

Athletic Bilbao-Recreativo Huelva 2-0
Gól:
Etxebarria (52., 62.)

Szombaton játszották:
Sevilla-Real Madrid 2-0
Real Mallorca-Valencia 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik