Élet-Stílus

Bundesliga: nyolc gól Bochumban

Hajnal Tamás hetek óta a Karlsruher SC csapatának a legjobbja, és a Bundesliga 12. fordulójában ismét remekül helytállt a magyar középpályás. A Bochum nyolc nyeretlen mérkőzés után emlékezetes meccset játszott a Wolfsburggal.

Két mérkőzést rendeztek vasárnap a német élvonalbeli labdarúgó bajnokság 12. fordulójában. Hajnal Tamásék egy másik újonc együttest, a Duisburgot fogadták. A sovány egygólos győzelemmel a KSC továbbra is UEFA-kupát érő helyen tanyázik, riválisuk viszont a kiesőhelyen áll. Az összecsapás egyetlen gólja Hajnal szabadrúgása után született: a magyar játékos jobb oldali beívelését hat méterről Eggimann fejelte a kapuba.

A KSC a továbbiakban sorozatban hagyta ki a helyzeteit, a második félidőben pedig hagyta feljönni az ellenfelét. A defenzív játék azonban meghozta gyümölcsét, és Hajnalék fontos három pontot szereztek.

A másik mérkőzésen a Bochum az első 45 percben átgázolt a Wolfsburgon, a szünetre 4-0-s előnnyel vonultak a hazaiak. A farkasok becsületére legyen mondva nem adták fel, és 4-2-re feljöttek. A 63. percben aztán Epalle megszerezte az ötödik bochumi találatot végleg padlóra küldve a Wolfsburgot.

Bundesliga, 12. forduló:
Karlsruhe-MSV Duisburg 1-0
Gól:
Eggimann (29.)
Kiállítva: Schlicke (86., MSV Duisburg)

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 5-3
Gól:
Sestak (4., 44.), Maltritz (20., 11-esből), Fuchs (42.), Epalle (63.), illetve Schäfer (50.), Grafite (56., 73.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik