Élet-Stílus

Premier League: Gallas volt a főszereplő

Az első félidőben öngólt vétő William Gallas a ráadásban mentette dönetlenre Arsenal-Manchester United Premier League-csúcsrangadót, így a londoniak megőrízték a veretlenségüket, egyúttal maradtak a tabella élén.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A még veretlen Arsenal az élről, a bajnok, a legutóbbi nyolc Premier League-találkozóját győzelemmel abszolváló Manchester United pedig a második helyről várta a derbit.

Az Arsenal enyhe mezőnyfölényével indult a találkozó, és ha Webb bíró szígorúbb, egy tizenegyest is adhatott volna az Arsenalnak, miután Vidics megrángatta Hleb mezét a tizenhatoson belül. A rangadó első komolyabb helyzetét is a házigazda „ágyúsok” hagyták ki.

Fabregas ívelte középre a labdát, majd Gallas mindenkit megelőzött, de Van der Sar kapuson nem tudott kifogni, a labda a holland lábaiban akadt el. Arról, hogy ne gól nélkül érjen véget az első félidő, Gallas gondoskodott… Cristiano Ronaldo passza után Rooney lőtte kapura a labdát, amely végül a francia védő kezéről került a hálóba.


Premier League: Gallas volt a főszereplő 1

Cristiano Ronaldo betalált, de a gyõzelem elmaradt (Getty)



A térfélcsere után szinte azonnal válaszolt az Arsenal: Adebayor próbálkozását ugyan még védte Van der Sar, a kipattanót azonban Sagna szerezte meg, aki Fabregas elé játszott, s a nagy formában lévő spanyol középpályás nem hibázott. Ezt követően újra a hazaiak vették kézbe az irányítást, ám helyzet az ő kapujuk előtt adódott: Giggs „forintos” beadása után azonban Rooney fejese mellé ment.

A 82. percben Cristiano Ronaldo már nem kegyelmezett, így újra vezettek a vendégek. Saha passza után a felfutó Evra remekül játszott a portugálhoz, akinek már igazán nem volt nehéz dolga.

Kisvártatva a másik oldalon Evra majdnem a saját kapujába talált. Ezt még megúszta a Manchester United, ugyanakkor még nem volt vége a „szezon találkozójának”. A ráadásban Gallas feledtette öngólját, éles szögből leadott lövése után Van der Sar már csak a gólvonal mögött érte utol a labdát, így az egyik pont Londonban maradt.

A tabellát továbbra is az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Arsenal vezeti, a Manchester United változatlanul második.

A mérkőzés után Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere főleg Webb játékvezetőt kritizálta. „Jó esélye van arra, hogy egyike legyen a legjobb bíróknak, de ma többször a kárunkra tévedett. A második Arsenal-gól előtt például nekünk kellett volna szabadrúgást ítélnie” – magyarázta Ferguson. Kollégája, Arsene Wenger szerint igazságos eredmény született. A francia menedzser egyébként csalódott amiatt, hogy csapatának sem a Liverpoolt, sem a MU-t nem sikerült legyőznie. „Négy pontot terveztünk, kettő lett belőle, s ez csalódás, ugyanakkor elégedett is vagyok, hiszen mind a két rangadón vesztes állásból álltunk talpra, nem beszélve arról, hogy továbbra is ott vagyunk a tabella élén” – nyilatkozta az „ágyúsok” vezetőedzője.

Rangadó a Ligakupában

Sorsoltak az angol Ligakupában, eszerint a címvédő Chelsea és a Liverpool már a negyeddöntőben összecsap, míg a tavalyi döntős Arsenal a Blackburn Rovers otthonában harcolhatja ki a továbbjutást.

A negyeddöntő párosítása: West Ham United-Everton, Manchester City-Tottenham Hotspur, Chelsea-Liverpool, Blackburn-Arsenal.


Az éllovas duót üldöző Chelsea a Wigan vendégeként gyűjtötte be a három pontot. A Chelsea első találatát Lampard szerezte, aki ezzel pontosan 100. alkalommal talált a hálóba a londoniak színeiben. A bűvös határt egyébként korábban csak heten tudták elérni a klub történetében. A Tottenham új menedzsere, a Sevillától érkezett Juande Ramos bajnoki mérkőzésen szombaton debütált a Spurs élén, s együttesével „pontosan” távozott Middlesbrough otthonából. A Liverpool nem bírt a Blackburnnel, holott győzelme esetén feljött volna a negyedik helyre, így viszont jelenleg csak a hetedik.

Premier League, 12. forduló:
Arsenal-Manchester United 2-2 (0-1)
Gól:
Fabregas (48.), Gallas (91.), illetve Gallas (45., öngól), C. Ronaldo (82.)

Wigan Athletic-Chelsea 0-2 (0-2)
Gól:
Lampard (11.), Belletti (18.)

Aston Villa-Derby County 2-0 (0-0)
Gól:
Laursen (57.), Young (61.)

Everton-Birmingham City 3-1 (1-0)
Gól:
Yakubu (10.), Carsley (90.), Vaughan (90.), illetve Kapo (80.)

Fulham-Reading 3-1 (1-0)
Gól:
Davies (18.), Dempsey (72.), Healy 90, illetve Doyle (54.)

Middlesbrough-Tottenham Hotspur 1-1 (0-1)
Gól:
Young (52.), illetve Bent (35.)

Newcastle United-Portsmouth 1-4 (1-3)
Gól:
Campbell (16., öngól), ill. Pamarot (8.), Mwaruwari (9.), Utaka (11.), Kranjcar (71.)

Blackburn-Liverpool 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik