Élet-Stílus

A Honvédé a Szuperkupa

A kupagyőztes Honvéd nyerte a vízilabda Szuperkupát, miután egy remek találkozón 11-8-ra verte a bajnoki címvédő Vasast.

Kapcsolódó linkek


vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A kupagyőztes Domino-Honvéd az elején két góllal elengedte a bajnok Vasast (0-2, 1-3). A vendégvezetésnek a második játékrész elején Székely Bulcsú vetett véget, aki „mérföldes” távolságból ejtett hibátlanul az addig remeklő Nagy Viktor hálójába (3-3), majd ugyanő egalizált 4-4-re is. Ezután a Vasas lendülete váratlanul megtört, Kiss Gergely duplájával a félidőre már a hazaiak álltak jobban (6-4).

A harmadik negyedben megrázta magát a Vasas, s hatékony pólóval ki is egyenlített (6-6). A közönségszórakoztató játékból a gólok sem hiányoztak, és a változatosságra sem lehetett panasz, hiszen a vendégduplára két Honvéd-találat következett. Akár 9-6-ra is módosulhatott volna az állás, ha Szivós Márton nem a kapufára lövi a büntetőt, törvényszerűen lett így 8-7, ám az ötödször is kíméletlenül pontos Kiss ötméteresből 9-7-re alakította az eredményt.


A Honvédé a Szuperkupa 1

Remek meccsen nyert a Honvéd (MTI)



A kétszeres olimpiai bajnok balkezes klasszis aztán a végkimenetelt is eldöntötte: emberelőnyben lőtt és a kapuba vágódó hatodik találatával 10-7 lett a Honvéd javára, Bárány Attila ragyogó húzása után (11-7) pedig, kellő idő híján, már csak a kozmetikázásra tellett az angyalföldiektől legjobbjuk, Varga Dániel jóvoltából (11-8).

A férfimeccs előtt rendezték meg, ugyancsak a Kőér utcában, a női Szuperkupa-döntőt, amely szintén Honvéd-sikert hozott, miután a bajnok és kupagyőztes gárda a 9-9-es döntetlent követő büntetőpárbajt 3-2-re megnyerte az OSC együttese ellen.

Férfi Szuperkupa:
Domino-Honvéd – TEVA-VasasPlaket 11-8
Gól:
Kiss G. 6, Székely 2, Gór-Nagy, Paján, Bárány 1-1, ill. Varga Dániel 3, Mátyás 2, Steinmetz Á., Kovács R., Katonás 1-1.

Női Szuperkupa:
Domino-OSC 12-11, ötméteresekkel: 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik