Élet-Stílus

Lampard mesterhármasa megmentette a Chelsea-t

Az Arsenal és a Chelsea is bejutott a nyolc közé az angol Ligakupában, de Lampardéknak meg kellett szenvedniük a Fülöp Mártonnal kiálló Leicester otthonában. Németországban a Bayern szokás szerint oktatott, Torghelle pedig gólt szerzett.

Kezdjük a német kupával, ahol a keddi napon Huszti, Dárdai és Hajnal csapata is elbúcsúzott a küzdelmektől, egyedül Löw Zsolt és a Hoffenheim jutott a harmadik fordulóba. A szerdán egy másik magyar, az egykori válogatott Torghelle Sándor is pályára lépett az 1. FC Nürnberg ellen, és a meccs egyik főszereplője volt.

A másodosztályban vitézkedő Carl Zeiss Jena első gólját ő szerezte, de nem sokáig örülhetett, mert megkapta a második sárgalapját. Kilencven perc után 1-1-re állt a címvédő elleni találkozó, és a hosszabbítás sem hozott döntést, így maradtak a tizenegyesek. Ezt jobban bírták idegekkel hazai pályán a jenaiak, és bejutottak a harmadik körbe.

Ott akár a Bayernnel is összetalálkozhatnak. A bajor sztárcsapat esélyt nem hagyott a néhány éve még élvonalbeli Borussia Mönchengladbachnak, és Luca Toni világklasszis teljesítményével átgázolt a riválisán.

Lampard mesterhármasa megmentette a Chelsea-t 1

Két hónapja nem, most viszont mindjárt hármat lõtt Lampard (PA)


Az angol Ligakupában is remekelt az egyik világsztár. Az utóbbi időben sokat kritizált, és augusztus óta gólképtelen Frank Lampard rögtön hármat berámolt Fülöp Mártonnak a Leicester kapujában, és ezzel megmentette csapatát a blamától.

Az angol második vonalban érdekelt kiscsapat meglepően bátran kezdett, és Cudicini már a hatodik percben gólt kapott. Lampard válaszként 10 percen belül kétszer is megvillantotta remek rúgótechnikáját, és ezzel úgy tűnt el is döntötte a meccset.

A Leicester azonban a hazaiak hibáit kihasználva két gyors góllal 3-2-re fordított a második félidőben. Nem sok kellett ahhoz, hogy a londoniak kiessenek, de a 87. percben érkezett Sevcsenko, majd már a ráadásban Lampard, és továbblőtte csapatát.

A másik londoni sztáralakulat sokkal könnyebben jutott a nyolc közé. A bajnokságban menetelő Arsenal B csapata a Sheffield United otthonában oktatott, és a meccset végig kontrollálva 3-0-ra győzött.

Német Kupa, a 16 közé jutásért:
VfB Stuttgart-SC Paderborn (II. osztályú) 3-2 – hosszabbítás után
Hamburger SV-SC Freiburg (II.) 3-1
Werder Bremen-MSV Duisburg 4-0
Borussia Dortmund-Eintracht Frankfurt 2-1
TuS Koblenz (II.)-Arminia Bielefeld 1-2 – hosszabbítás után
FC Carl Zeiss Jena (II.)-1. FC Nürnberg 2-2 – 11-esekkel: 5-4
Bayern München-Borussia Mönchengladbach (II.) 3-1
Rot-Weiss Essen (III.)-1. FC Kaiserslautern (II.) 2-1

Angol Ligakupa, a nyolc közé jutásért:
Bolton-Manchester City 0-1
Chelsea-Leicester City (II.) 4-3
Liverpool-Cardiff (II.) 2-1
Luton (III.)-Everton 0-1 hu
Portsmouth-Blackburn 1-2
Sheffield United (II.)-Arsenal 0-3
Tottenham-Blackpool (II.) 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik