Élet-Stílus

Újabb gyanús meccset vesztett Davigyenko

A bírók egy héten belül másodszor figyelmeztették a korábban fogadási csalás gyanújába keveredett Nyikolaj Davigyenkót, miután az orosz Párizsban sima két szettben kikapott a ciprusi Bagdatisztól.

A világranglista negyedik helyezettjére a párizsi verseny nyolcaddöntőjében szólt rá a játékvezető, hogy koncentráljon jobban. Davigyenko rengeteg kettős- illetve ki nem kényszeríttet hibát ütött ciprusi riválisa ellen, és végül alig több mint egy óra után 6:2, 6:2-re el is veszítette a meccset.

A mérkőzés után az orosz elmondta, hogy számított a bíró figyelmeztetésére. „Megkérdezte tőlem miért ütök ennyi kettőshibát. Azt válaszoltam neki, hogy nem tudom” – nyilatkozta Davigyenko, akinek az adogatását a rövid meccsen ötször is elvette Bagdatisz.

Már másodszor

Az orosz még szerdán elmondta, hogy fáj a könyöke, de a csütörtöki meccs végén nem válaszolt ellenfele kérdésére, hogy mi volt a baj. Bagdatisz nem akart spekulációkba bocsátkozni. „A szervái gyengék voltak, de amúgy jól játszott. Nem érdekelnek a róla keringő pletykák, nekem ma az volt a feladatom, hogy elérjem a következő kört, és ez sikerült” – nyilatkozta a ciprusi ász.

Egy héttel ez előtt a szentpétervári tornán hasonló figyelmeztetést kapott az orosz teniszező, akit az ATP akkor 2000 dollárra megbüntetett. Nem ez volt az első gyanús meccse.

Létezik a teniszmaffia

Az augusztusi sopoti viadalon nagy vihart kavart, amikor címvédő és első helyen kiemelt létére – érdekes körülmények közepette – lábsérülésre hivatkozva feladta az argentin Martin Vasallo Arguello elleni találkozóját.

A brit Betfair fogadóiroda azonnal jelezte az ATP-nek, hogy az átlagosnak mondható összeg több mint tízszeresét, összesen hétmillió dollárnak megfelelő összeget tettek fel erre a meccsre, és a pénz nagyobb részét Vasallo Arguello sikerére, ráadásul az első játszma után, melyet az argentin teniszező simán elveszített 6:2-re.

Az ügyben természetesen nyomozás indult, majd azóta többen, például a brit Andy Murray, illetve nemrég lapunknak Bardóczky Kornél is elmondta, egyes játékosok igenis manipulálják a teniszmeccseket.

A párizsi férfitorna eredményei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik