Élet-Stílus

Törölték Zalayeta eltiltását

A Napoli labdarúgócsapata újabb videófelvételekkel bizonyította a műeséssel vádolt játékosa ártatlanságát, és a fellebbezésüket elfogadták.

Az uruguayi csatár a Juventus elleni mérkőzésen – azóta sokat vitatott szituációban – átesett Gianluigi Buffon kapuson, ezzel harcolva ki egy tizenegyest a Napolinak.

A találkozó után, a televíziós felvételek ismeretében Zalayetát először két találkozóról eltiltotta a szövetség. A játékos azonban fellebbezett a döntés ellen, arra hivatkozva, hogy az esés előtt az ellenfél védője, Nicola Legrottaglie meglökte őt hátulról.





Miután a dél-olasz klub újabb videók bemutatásával ezt be is bizonyította, kedden az üggyel foglalkozó testület törölte a büntetést. “Nagyon boldogok vagyunk, mivel végre kiderült az igazság. Marcelo sosem szokott szimulálni!” – közölte Pierpaolo Marino, a klub vezetője az újságíróknak. “A döntés igazolta, amit Zalayeta az elejétől fogva állított.”

A hétvégén, Nápolyban lejátszott bajnoki mérkőzés a hazaiak 3-1-es győzelmével végződött, az újonc együttes a vezető gólját egy szintén vitatott tizenegyesből szerezték.

A találkozót követően több Serie A-s edző is elhibázottnak tartotta az uruguayi eltiltását. Roberto Mancini (Inter), Carlo Ancelotti (Milan) és Luciano Spalletti (AS Roma) is hangot adott elégedetlenségének. „Ebben a helyzetben hibázott a bíró, de nem akkorát, mint az első büntetőnél.” – mondta Ancelotti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik