Élet-Stílus

NFL: 67 millió dollár az irányítónak

Tony Romo, a Dallas Cowboys játékosa a profi amerikaifutball-liga (NFL) egyik legjobban fizetett irányítója lett, miután megkötette új, hat évre szóló, 67 millió dolláros szerződését.


Bár hivatalosan nem közölték az új, hatéves szerződés anyagi feltételeit, hitelesnek tűnő amerikai források állítják, hogy Romo a következő időszakban 67 millió dollárt keres majd, amely magában foglalja az aláírásáért járó 11,5 millió dollárt, valamint a 30 milliós garantált fizetését. Ha ez igaz, a 27 éves klasszis a Dallas Cowboys történetének második legjobban honorált játékosa lett.

Nála többet csak Troy Aikman keresett anno, ő 1998-ban 85,5 milliós szerződés írt alá. Persze Romo sem panaszkodhat, hiszen a liga irányítói közül jelenleg csak Tom Brady (New England) és Brett Favre (Green Bay) markolhat fel több pénzt. Romo eddig 39 meccsen 35 touchdown-passzt osztott ki, közben maga is elért két TD-t.


NFL: 67 millió dollár az irányítónak 1

Milliókért hajigálja a labdát (AFP)



Tavaly – 2003 után először – a rájátszásba vezette a Cowboyst, majd a Pro Bowlba is beválasztották. Az idén hét meccsen hat győzelmet aratott csapatával, és 16 TD-átadással és 1984 yarddal vétette magát észre. A vezetők szerint Romónak minden adottsága meg van ahhoz, hogy a Super Bowlba vezesse a Dallast, ezért is hosszabbítottak vele szerződést, s fizetnek neki dollár tízmilliókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik