Élet-Stílus

Koemant leszerződtette a Valencia

A spanyol csapat megtalálta a vasárnapi bajnoki bukta után menesztett Quique Sanchez Flores utódját. A PSV Eindhoven trénere, Ronald Koeman 2010-ig írt alá, és azonnal csatlakozik a Valenciához.

Az elmúlt években kétszer is Bajnokok Ligája döntőben szereplő Valencia a legutóbbi öt tétmeccséből négyet elveszített. A múlt héten az első számú európai kupasorozatban a Rosenborgtól kapott ki Quique Sanchez Flores csapata, néhány nappal később pedig következett a Sevilla elleni sima vereség. A klub elöljárói a vasárnapi bukta után azonnal elküldték a trénert.

Helyére a a 44 éves Ronald Koemant szerződtették, akinek a szezon végéig szólt a kontraktusa a holland bajnok PSV-nél. A szakember 2010 júliusáig írt alá a Valenciánál.

Az egykori világklasszis védőjátékos nem ismeretlen Spanyolországban. A Barcelonával 1992-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, 1989 és 1995 között pedig négyszer diadalmaskodtak a spanyol pontvadászatban. Két évig a katalánoknál az akkori tréner Louis van Gaal segítőjeként dolgozott. A holland válogatottal Koeman 1988-ban Európa-bajnok lett.

Korábban a spanyol sajtóban Jose Mourinho és Marcello Lippi neve is felmerült Flores lehetséges utódjaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik