Élet-Stílus

Henry: még szoknom kell a Barcát

A francia világklasszis csatár elismerte, hogy még nem játszik olyan jól új egyesületében, mint azt tette az Arsenalnál. Thierry Henrynak még meg kell szoknia a katalánok stílusát.

„Az Arsenalban látott Henryt többet már nem fogják látni a szurkolók. A Barcelona egy teljesen más csapat, és ezért nekem is másképpen kell játszanom” – nyilatkozta a 30 éves támadó. „Egyelőre sajnos nem vagyok csúcsformában, de próbálok a csapat segítségére lenni, és már négy gólt lőttem” – tette hozzá Henry.

A francia játékos júniusban írt alá négy évre a Barcelonánál, a szurkolók kedvencéért 16,1 millió angol fontot kapott az Arsenal. Az Ágyúsoknál 2001 és 2006 között négyszer volt Henry a csapat és a Premier League legeredményesebb játékosa. Három Ligakupát és két bajnokságot (2002 és 2004) nyert a londoniakkal, az utóbbit Európában példátlan módon veretlenül hódították el.

A fantasztikus sikerek ellenére Henry elfogadta, hogy a Barcelonában nem kap annyi labdát a társaktól, mint korábbi klubjánál.”Az Arsenal direktebb stílusban futballozott, a labda általában sokkal hamarabb eljutott a támadókhoz. Itt nekem kell alkalmazkodnom a csapathoz, hiszen a Barca évek óta ugyanígy játszik” – nyilatkozta a francia támadó, aki elmondta, hogy az elmúlt három meccsen kisebb fájdalmai voltak.

A csatár azonban nem pihenni, hanem minél többször pályára akar lépni, hogy szokja a társakat. a hétközi fordulóban nem lesz erre alkalma a Valladolid otthonában Achilles-ín-sérülés miatt.

A Barcelona jelenleg a tabella második helyén áll a spanyol pontvadászatban, két ponttal lemaradva a címvédő Real Madridtól. A Bajnokok Ligájában a katalánok a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetnek az E csoportban a Rangersszel szemben.

Henry első tétmeccsen szerzett gólja a barcelonai mezben.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik