Élet-Stílus

A falkavezér nélkül is nyert az AS Roma

A római városi rangadón az erőviszonyoknak megfelelően begyűjtötte a három pontot Francesco Totti nélkül is az AS Roma. A Milan egy 5-0-s idegenbeli győzelemmel próbálta kiengesztelni a szurkolóit, a listavezető Inter és a Juventus is könnyedén verte riválisát.

Az olasz hétközi forduló igazi csemegét tartogatott az olasz foci szerelmeseinek. A római derbin a tabellán elfoglalt helye alapján esélytelennek tűnő Lazio csapott össze a sérülés miatt csak a tribünről szurkoló Totti nélkül felálló AS Romával, amely a forduló előtt a második helyen állt.

Az első percekben nem tűnt fel a két csapat közötti egyértelmű különbség, sőt a Lazio egy védelmi hibát kihasználva a 11. percben Rocchi pontos lövésével meg is szerezte a vezetést. A bekapott gól egyáltalán nem sokkolta a Romát, és a Totti hiányzása óta két meccsen két sorsdöntő gólt szerző Vucinic ismét betalált: a montenegrói csatár tanítani való módon játszott össze a tizenhatoson belül a brazil Mancinivel, majd hat méterről a bal alsóba helyezett.


A falkavezér nélkül is nyert az AS Roma 1

A két nyerõember: Mancini és Vucinic (GMT)


Az egyenlítést követően egyre nyilvánvalóbbá vált a Roma fölénye, Spalletti csapata a kezdeti hibák után kontrollálta a játékot, és a nagyszünet előtt már előnyben volt: Mancini ezúttal a francia Mexesszel játszott össze, és 12 méterről irtózatosan nagy gólt lőtt.

A fordulás után a Lazio ismét fergeteges rohamokkal kezdett, de ahogy az első félidőben, ezúttal is hamar elfogyott a szufla. A Roma a helyzeteit könyörtelenül kihasználta, és Perrotta révén az 56. percben eldöntötte a derbit. A hátralévő percekben ugyan Ledesma egy elképesztő szabadrúgással szorosabbá tette a meccset, de a tíz emberrel védekező Roma magabiztosan megőrizte a három pontot.

Totti már a hétvégi Milan elleni rangadón sem léphetett pályára, a csapat ennek ellenére győzött a San Siróban. A jelek szerint a BL-győztesnek hazai pályán nem megy olyan jól a játék – idegenben annál inkább. Az FN-sport által is gyakran lesajnált Gilardino duplájával, illetve Kaká, Seedorf és Yourcuff találataival kiütéses győzelmet aratott az AC Milan a Sampdoria vendégeként. A másik milánói gárda, a listavezető Inter is hozta a kötelezőt a Genova ellen. A Juventus a francia világbajnok Trezeguet mesterhármasával kényszerítette térdre hazai pályán az Empolit.

Serie A, 10. forduló:
AS Roma-SS Lazio 3-2
Gól:
Vucinic (19.), Mancini (42.), Perrotta (56.), illetve Rocchi (12.), Ledesma (69.)

Atalanta-Cagliari 2-2
Gól:
Capelli (55.), Doni (79.), illetve Fini (38., 11-esből), Matri (70.)

Fiorentina-SSC Napoli 1-0
Gól:
Vieri (61.)

Internazionale-Genoa 4-1
Gól:
Cordoba (8.), Cambiasso (50.), Suazo (74.), Cruz (88., 11-esből), illetve Konko (73.)

Juventus-Empoli 3-0
Gól:
Trezeguet (51., 63., 70., az elsőt 11-esből)

Palermo-Parma 1-1
Gól:
Amauri (86., 11-esből), illetve Morrone (3.)

Reggina-Livorno 1-3
Gól:
Amoruso (37.), illetve Pulzetti (34.), Valdez (78., öngól), Rossini (90.)

Sampdoria-AC Milan 0-5
Gól:
Kaká (47.), Gilardino (53., 60.), Gourcuff (75.), Seedorf (80.)

Siena-Catania 1-1
Gól:
Ceglie (80.), illetve Vargas (89.)

Udinese-Torino 2-1
Gól:
Flores (25.), Inler (52.), illetve Ventola (64.)
Kiállítva: Dossena (56.), illetve Vailatti (43.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik