Élet-Stílus

A Red Sox a baseball trónján

A Boston Red Sox „söpréssel", azaz 4-0-s összesítéssel diadalmaskodott a Colorado Rockies felett az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) nagydöntőjében, a World Seriesben.

Kapcsolódó linkek


baseball.lap.hu
sport.lap.hu

Az immár hétszeres győztes Red Sox 2004 után ünnepelhetett ismét bajnoki címet, akkor a St. Louis Cardinals gárdáját „söpörte ki”.

Az idei sorozatban bostoniak 96-66-os mutatóval az első helyen abszolválták az Amerikai Liga Keleti csoportját, majd a playoff nyitó körében könnyedén, 3-0-val búcsúztatták a Los Angeles Angelst.

A következő fordulóban viszont már alaposan megszenvedtek a továbbjutásért: drámaian izgalmas, hétmeccses csatában győzték le a Cleveland Indianst, méghozzá úgy, hogy az ellenfél már 3-1-re is vezetett a párharcban.

A döntő aztán újra nagyon sima volt: Bostonban 13-1-re és 2-1-re nyert Red Sox a Colorado Rockies ellen, Denverben pedig 10-5, illetve legutóbb 4-3 volt az eredmény a javára. A finálé legértékesebb játékosának (MVP) a bostoni Mike Lowellt választották meg.

„Ennek a csapatnak hatalmas szíve van. Végig nagyon elszántak voltuk, s a nagydöntőben egy igazán remek Coloradót győztünk le” – nyilatkozta Jason Varitek, a Boston kapitánya. „Az ellenfelünk mind a négy találkozón jobb volt a sorozat fináléjában. El kell ismerni: teljesen megérdemelten lett végül bajnok” – ismerte el a Red Sox elsőségének jogosságát Clint Hurdle a coloradói menedzser.

Az utóbbi tíz év győztesei:
2007: Boston Red Sox
2006: St. Louis Cardinals
2005: Chicago White Sox
2004: Boston Red Sox
2003: Florida Marlins
2002: Anaheim Angels
2001: Arizona Diamondbacks
2000: New York Yankees
1999: New York Yankees
1998: New York Yankees
1997: Florida Marlins

Ajánlott videó

Olvasói sztorik