Élet-Stílus

Galliani: nem öreg a Milan

A Bajnokok Ligája győztes milánói sztárcsapat továbbra is csak bukdácsol hazai pályán a bajnokságban. A klub alelnöke, Adriano Galliani szerint nem azért gyenge a csapat, mert magas az átlegéletkor. Magyarázattal azonban nem tud szolgálni.

Az AC Milan együttese vasárnap másodszor kapott ki sorozatban a Serie A-ban, és jelenleg csak a 13. helyen áll, két egységgel a kiesőzónától. Carlo Ancelotti csapata már az év elején szem elől veszítheti a tabella élén álló városi riválist, az Internazionalét. A klub vezetősége egyelőre nem aggódik, a szurkolók viszont szerint egyértelmű a probléma: a keret túl idős.

Az AS Roma elleni bajnokin 31 év volt a milánói kezdőtizenegy átlagéletkora, a becserélt Giuseppe Favalli és Serginho együtt 71 évesek. „Nehéz magyarázatot találni a csapat teljesítményére. Sokan azt mondják, hogy túl öreg a csapat, de én nem így gondolom” – mondta a Galliani. „Sajnos augusztus óta két gyenge hónapunk volt, alig játszottunk néhány jó meccset. 21 éve vagyok a klubnál, de korábban ilyesmire nem volt példa.”

Galliani még a bajnoki címről sem tett le, annak ellenére, hogy már 11 pontos a hátrányuk a városi riválissal szemben. „Hosszú még nagyon a szezon, és remélem tavalyhoz hasonlóan idén is jobban fog sikerülni a második fele.”

A csatárprobléma megoldása sokat javíthatna a Milan esélyein. Ronaldo továbbra is sérült, és Gilardino illetve Inzaghi viszont nem méltó a BL-győzteshez. A lehetséges téli erősítésekről Galliani egyelőre nem akart beszélni, azt azonban leszögezte, hogy Európában nincs még egy olyan erős középpályássor, mint a Miláné Gattusóval, Pirlóval, Ambrosinivel és Kakával. „Senkivel nem cserélnék.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik