Élet-Stílus

Premier League: oktattak a nagyok

A Chelsea és a Manchester United is kiütéses győzelmet aratott szombaton a labdarúgó Premier League-ben. Utóbbi - ha csak átmenetileg is - még a tabellán is átvette a vezetést.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Chelsea és a bajnok MU sem kegyelmezett a vendégeinek az angol bajnokságban. A londoni „kékek” hat (!) gólt hintettek a tabellán harmadik helyen álló Manchester Citynek.

A házigazda végig uralta a mérkőzést, s félóra alatt már el is döntötte a mecset, előbb Essien, majd Drogba volt eredményes.

Az elefántcsonparti csatár a szünet után is betalált, s követte a jó példát Cole, Kalou és Sevcsenko is, míg Lampard három gólpasszal vette ki a részét a fölényes győzelemből.

„Örülünk ennek a fölényes sikernek, de messze még a szezon vége, megyünk tovább. A City nem egy rossz csapat, de most mégis könnyen legyőztük. Azt hiszem, nem sokszor nyerünk a jövőben 6-0-ra” – magyarázta Avram Grant, a Chelsea vezetőedzője. A tavalyi ezüstérmes sorozatban harmadszor nyert, és jelenleg negyedik a tabellán – egy ponttal van lemaradva a mostani legyőzöttje mögött.


Premier League: oktattak a nagyok 1

Hatszor ünnepelhetett a Chelsea (AP)



A Manchester United is simán nyert, 4-1-re verte a Middlesbrough csapatát az Old Traffordon. A gólok sorát Nani nyitotta meg (távolról talált a kapuba), s noha ‘Boro gyorsan válaszolt, esélyese volt a pontszerzésre. Tevez duplázott és Rooney is betalált.

A bajnok nyolcadik meccsét nyerte meg zsinórban a bajnokságban, és a BL-t is ideszámítva negyedik meccsén rúgott négy gólt. A MU a Premier League táblázatán is átvette a vezetést, igaz, az Arsenal két meccsel kevesebbet játszott, vasárnap Liverpoolban szerepel.

Premier League, 11. forduló:
Birmingham City-Wigan Athletic 3-2 (1-1)
Gól:
Kapo (26., 81., az elsőt 11-esből),
Ridgewell (67.), ill. Bent (23., 59.)

Chelsea-Manchester City 6-0 (2-0)
Gól:
Essien (16.), Drogba (31., 56.),
J. Cole (60.), Kalou (75.), Sevcsenko (90.)

Manchester United-Middlesbrough 4-1 (2-1)
Gól:
Nani (3.), Rooney (33.), Tevez (55., 85.), ill. Aliadiere (6.)

Reading-Newcastle United 2-1 (0-0)
Gól:
Kitson (53.), Long (84.), illetve Duberry (77., öngól)

Sunderland-Fulham 1-1 (0-1)
Gól:
Jones (86.), illetve Davies (32.)
Kiállítva: Halford (68., Sunderland)

Portsmouth-West Ham United 0-0

Vasárnapi program:
Bolton-Aston Villa, 14:30
Derby County-Everton, 15:00
Tottenham-Blackburn, 16:00
Liverpool-Arsenal, 18:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik