Élet-Stílus

Pénzt kaptak a fehérvári játékosok

A sportnapilap szombati számának beszámolója szerint pénzhez jutottak a járandóságukra hónapok óta váró fehérvári labdarúgók, igaz, hivatalosan csak kölcsönt vehettek fel.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu


Péntek este pénzhez jutottak a fehérvári labdarúgók, aki június óta hiába vártak a jussukra. Szaurerwein Tibor többségi tulajdonos – a Nemzeti Sportban megjelent cikk szerint – megtalálta a fizetési jogcímet, kölcsönt adott a játékosoknak, akik így vehették fel egyhavi járandóságukat, azaz valójában előleghez jutottak hozzá.

Ezzel a lehetőséggel amúgy nem mindenki élt, volt olyan labdarúgó, aki úgy gondolta, neki ne kölcsönbe adják a pénzt, ami jár neki, még akkor sem, ha vezetők ígérik, ezt a kölcsönt nem kell visszafizetni, csak kényszerűségből fizettek így. Ezen felül kéthavi munkabért is kaptak a labdarúgók, vagyis e tekintetben semmiféle elmaradása nincs már a klubnak.

Eddig a spornapilap cikke.

A honi futballéletben megszokott, hogy egyrészt munkabért kapnak az élvonalbeli labdarúgók, ugyanakkor a járandóságuk nagyobb részét reklámszerződések alapján vehetik fel. Főleg utóbbi csatorna kiapadása miatt szűkölködtek hónapokig a fehérvári játékosok, akikben a sztrájk gondolata is felmerült, ám a bizonytalanság, a pénznélküliség ellenére mindig kiálltak a bajnokikra, más kérdés, hogy a Soproni Ligában zsinórban négy vereséget szenvedtek el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik