Élet-Stílus

A Győr kiütötte a címvédőt a BL-ben

Fontos és egyben nem várt, nagy különbségű győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC hazai pályán a címvédő dán Slagelse ellen a női kézilabda-BL nyitó fordulójában. A bajnok FTC viszont kikapott a Buducnost Podgorica otthonában.

Kapcsolódó linkek


kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A két együttes a BL előző kiírásában az elődöntőben találkozott, akkor a dánok két sima győzelemmel léptek tovább, és végül megnyerték a sorozatot. A Győr és a Slagelse az idén már a csoportkörben összekerült.

Remekül kezdett a magyar ezüstérmes, ötletes, sokmozgásos támadásokat vezetve gyorsan négy góllal el is lépett (6-2).

A vendégek időt kértek, és ezt követően ők is feljavultak. Ráadásul Görbicz kiállítása alatt feljöttek 8-6-ra. Ahogy visszatért a hazaiak „motorja”, újra visszaállt a korábbi különbség. A szünet előtti hajrát azonban a Slagelse bírta jobban, és majdnem egyenlített.


A Győr kiütötte a címvédőt a BL-ben 1

Remekül startolt a Gyõr (MTI/EPA)



A folytatásban már minden könnyedén ment, ennek alapja Pálinger kapus szenzációs formája volt. A dánok negyedóra alatt csak egyszer (!) találtak be, miközben nyolcat kaptak. Ebben a szakaszban eldőlt a két pont sorsa, már csak a gólkülönbség volt a kérdés.

Végül hét góllal diadalmaskodott a Győri Audi ETO KC, amely így hatalmas lépést tett az A csoport első helyének megszerzéséért.

Női BL, 1. forduló
A csoport:
Győri Audi ETO KC-Slagelse (dán) 24-17 (12-11)

—-Kikapott a Ferencváros—-

Nagy csatában kikapott a rengeteget hibázó Budapest Bank-FTC a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a Bajnokok Ligájában.

A hazaiak góljaira eleinte mindig jött válasz, főleg Juhász kezdett jól. Később több ziccer is kimaradt, így a Podgorica együttese még emberhátrányban is növelte előnyét.

Negyedóra elteltével 6-3-ra vezetett a hazai csapat, az FTC gyenge volt elöl, az átlövésekből nem sikerült betalálni. Zsiga Gyula vezetőedző cserékkel frissített, és határozottabb, keményebb védekezést, illetve támadásokat kért, együttese pedig feljött 8-7-re.

A lendület megmaradt, jött az egyenlítés (9-9). A szünet előtti hajrában megint kimaradtak a helyzetek, és előnyhöz jutottak a hazaiak. Az első játékrészben az FTC hatból öt hetest elrontott.

A pihenő a magyaroknak továbbtartott (13-9), és ez a különbség állandósult, miközben újabb büntetők, ziccerek maradtak ki.

Hatalmas hajrába kezdett a magyar bajnok, a nagy rohanásban sorra szerezte a gólokat, és felzárkózott 17-16-ra. Lehetett volna egyenlíteni, de fölészállt az újabb büntető (10-ből kettő ment be). Ez sem szegte kedvét a Zsiga-seregnek, és az 55. percben 18-18 lett az állás. A végjátékban emberelőnybe került a Podgorica, és így a maga javára fordította az izgalmas összecsapást.

Idegenben nyert Németh csapata



Az osztrák Hypo Niederösterreich 30-28-ra nyert a Lada Toljatti otthonában. A vendégeknél, Németh András csapatában Tóth Tímea 12-szer, Kirsner Erika pedig háromszor volt eredményes.



D csoport:
Buducnost Podgorica (montenegrói)-FTC 22-19 (11-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik