Élet-Stílus

Bundesliga: döntetlen a rangadón

Az egyaránt Bajnokok Ligája-résztvevő Schalke és a Werder Bremen megosztozott a pontokon a két csapat szombati rangadóján a német Bundesliga 11. fordulójában.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A hazai pályán játszó Schalke rögtön nekiesett az ellenfelének, s egy kapufa után a 14. percben a vezetést is megszerezte, midőn Grossmüller egy baloldali szabadrúgásból mesterien csavart a kapu jobb oldalába.

A gól után visszavett a tempóból a tavalyi ezüstérmes, áttevődött a játék a tréfelére. Sanogo könnyen ki is egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben fölé tüzelt, Naldo viszont már a kapu közepébe fejelt egy beívelés után.

A szünet után mind a két csapat előtt bőséggel adódtak gólszerzési lehetőségek (a legnagyobbat Sanogo hagyta ki, miután 5 méterről az üres kapu fölé lőtt), de az eredmény már nem változott, így a brémaiak immár hat éve nyeretlenek Gelsenkirchenben.


Bundesliga: döntetlen a rangadón 1

Mind a két kapusnak akadt dolga a rangadón (dpa)


Az elmúlt héten Hamburgban súlyos vereséget szenvedett bajnok Stuttgart a Bayer Leverkusen legyőzésével javított renoméján, a Cottbus viszont továbbra nyeretlen, ezúttal Bielefeldben ikszelt.

Ami a „magyaros” csapatokat illeti: Hajnal Tamással felálló Karlsruhe gól nélküli döntetlent ért el Rostockban. A válogatott középpályás 84. percet volt a pályán. A Herthában Dárdai Pál csak a kispadon kapott helyett, de a fővárosiak nélküle is elpáholták a Bochumot. Huszti Szabolcs klubja, a Hannover már pénteken letudta a bajnokiját, s játszott 0-0-t Frankfurtban. Husztit a 80. percben lecserélték.

Bundesliga, 11. forduló:
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
Gól:
Beck (72.)

Schalke-Werder Bremen 1-1 (1-1)
Gól:
Grossmüller (14.), ill. Naldo (34.)

Hertha BSC-VfL Bochum 2-0 (2-0)
Gól:
Maltritz (26., öngól), Pantelics (34.)

Arminia Bielefeld-Energie Cottbus 1-1 (0-0)
Gól:
Kamper (77.), ill. Sörensen (92.)

VfL Wolfbsurg-1. FC Nürnberg 3-1 (2-0)
Gól:
Hariszteasz (30., öngól), Grafite (34.), Dejagah (67.), ill. Misimovic (54., 11-esből)

Hansa Rostock-Karlsruhe 0-0

Pénteken játszották:
Eintracht Frankfurt-Hannover 0-0

Vasárnapi program:
Borussia Dortmund-Bayern München, 17:00
MSV Duisburg-Hamburger SV, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik