Élet-Stílus

Napi dinnye: harc egy súlyemelőért

Csang Kuo-cseng súlyemelő olimpiai bajnok támogatásáért - és az ezzel járó dicsőségért - két kínai tartomány küzd egymással.

Kapcsolódó linkek

kina.lap.hu
sport.lap.hu

Az országrészek sportolóikat anyagilag is támogatják, ezért nevüket és sikereiket a közvélemény az adott tartományhoz köti, így érthető, hogy a kimagasló eredményeket elérő versenyzők kegyeiért olykor már-már élet-halál harc alakul ki a területi egységek között.

Ilyen elkeseredett kötélhúzás folyik most az athéni olimpián a 69 kilogrammos kategóriában aranyérmes Csang Kuo-cseng kegyeiért Jünnan és Senhszi provincia között.

Csang idén szakított az őt 1995 óta támogató Jünnannal arra hivatkozva, hogy a 2004-es olimpiai óta folyamatosan haszontalan űrlapokkal és nyomtatványokkal árasztották el őt onnan.

„Az elmúlt két évben már az alapfizetésemet sem kaptam meg tőlük. Csak a sikereimből akarták kivenni a részüket” – nyilatkozta a váltás okairól a Senhszi tartományhoz átállt kiváló súlyemelő.

Az esettel kapcsolatban Jünnan sportvezetője is megszólalt: „Tudjuk, hogy Csang Kuo-cseng már csatlakozott Senhszihez, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy megszüntetnénk az ő támogatását.”

A nagy vihart kiváltó „hovatartozási” ügyben a végső döntést a tartományok sportirodáit irányító sportminisztérium hozza meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik