Élet-Stílus

Faubel: nem vagyunk McLaren

Talmácsi Gábor legnagyobb riválisa, Hector Faubel úgy nyilatkozott: „mi tiszta eszközökkel harcolunk, nem a McLaren vagyunk". Bár a csapatvezető a spanyolnak szurkol, nem szól bele a két motoros dolgába, azt tartja, győzzön a jobbik.

Kapcslódó linkek

motogp.lap.hu
sport.lap.hu

Talmácsi a jövő vasárnapi utolsó, valenciai futam előtt tíz ponttal előzi meg spanyol riválisát, egyben csapattársát a 125-ös géposztály világbajnoki pontversenyében. Faubel az esélyeket illetően nyilatkozott:

„A gárda és Jorge Martinez Aspar-csapatfőnök is jobban szeretné, hogy én nyerjek, de azonnal hozzá is tette, hogy ő nem tehet semmit. Nekünk tisztán kell küzdenünk.”

Faubel egyébként is amondó, a motorsport tisztességesebb, mint a Forma-1, és jóval nagyobb súllyal esik latba a pilóták tudása. Persze nem tagadta, hogy a szerencse sem elhanyagolható momentum.

Az Aspar Team motorosa azt is elmondta, a verseny első körétől kezdve mindent el fog követni annak érdekében, hogy „nyugtalanítsa” Talmácsit. „Mindent beleadok, ami erőmből telik. Hazai helyszínen győzni, ennél nincs és nem is lehet szebb” – így a spanyol pilóta, aki a chestei pályától tíz kilométerre fekvő Lliriában született.


Faubel: nem vagyunk McLaren 1

A két rivális (talma.hu)


Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere az MTI-nek elmondta, nagyra értékeli Martinez őszinteségét. „Nem találok semmi kivetnivalót abban, hogy Faubelnek szorít. Ha én lennék a csapat vezetője, emberként én is jobban szeretném, hogy Gábor győzzön. Az biztos, hogy a két versenyző egyforma bánásmódban részesül majd az utolsó futamon” – jegyezte meg Favaro. A menedzser közölte, Talmácsi jelenleg családja körében pihen, csak szerdán indul Valenciába.

Megnyugtatásul: Jorge Martinez csapatvezető hivatalos álláspontja – mint azt a MotoGP weboldalán elmondta – az, hogy győzzön a jobbik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik