Élet-Stílus

Valencia-verés ellenére felmondott a tréner

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulója után lemondott a Rosenborg trénere. A PSV Eindhoven köpködő védőjét eltilthatják, a BL-címvédő egyik védőjét pedig megműtötték, feltehetően több mint egy hónapig nem játszhat.

A BL-játéknap legnagyobb meglepetést a Rosenborg együttese okozta, amely hazai pályán simán verte a Valenciát. A meglepő győzelem ellenére vette a kalapját a norvég bajnokságban bukdácsoló sorozatbajnok trénere.

A szerda esti sikerrel az északi gárda a második helyre jött fel a B csoportban a Chelsea mögé, az együttes eddigi három mérkőzésén négy pontot gyűjtött. Knut Törumot, a norvég csapat vezetőedzője azonban a meglepő győzelem ellenére csütörtök reggel bejelentette, hogy feláll a Rosenborg kispadjáról.

„Mindent tőlem telhetőt megtettem azért, hogy jól szerepeljünk, de a tabella sajnos mást mutat. Egy olyan egyesület, mint a Rosenborg, csak kivételes esetben kaphat ki a bajnokságban” – mondta Törum, akinek a helyét ideiglenesen a segítője Trond Henriksen

Megműtötték Jankulowskit

Csütörtökön térdműtéten esett át Marek Jankulovski, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan labdarúgója. A cseh védőre – aki a vasárnapi, Empoli elleni bajnokin sérült meg – előreláthatólag több mint egy hónap pihenő vár.

veszi át. Az elmúlt 15 évben 14-szer a Rosenborg csapata nyerte meg a bajnokságot, de idén két fordulóval a pontvadászat vége előtt csak a hatodik helyen áll, és már nincs esélye a címvédésre.

Eltilthatják Dzsudzsák leendő csapattársát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken határoz Eric Addo ügyében: a PSV Eindhoven védője a keddi, Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen leköpte Semih Sentürköt, az ellenfél játékosát. Ha bűnösnek találják, a ghánai futballistára minimum egymeccses eltiltás vár – írja az MTI .

Sportszerűtlen magatartásáért azonban valószínűleg hosszabb kényszerpihenőre számíthat, a valenciai Miguel Angel Angulót például 2004-ben, hasonló cselekedetért hét találkozóra tiltották el.

Addo időközben bocsánatot kért edzőjétől, Ronald Koemantól és Jan Reker klubigazgatótól. “Eric elismerte, hogy hagyta magát provokálni, de megbánta tettét. Házon belül megoldottuk az ügyet. Egy dolog azonban biztos: az egymásra köpködésnek nincs helye a pályán” – nyilatkozta Reker. A klub honlapján kiemeli: Sentürk az incidens előtt lekönyökölte a védőt, aki erre reagált. Az eindhoveni összecsapás gólnélküli döntetlennel végződött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik