Élet-Stílus

Továbbra is keresik a magyar lavinaáldozatot

Folytatódott a kutatás csütörtök délelőtt a stájerországi Hochschwab hegységben lavina áldozatául esett magyar alpinista után.

Az osztrák hegyi mentők egységének vezetője, Gerd Würger közölte, hogy három csapat – összesen 24 alpesi rendőr és hegyi mentő – indult útnak, hogy elérje a hóomlás helyszínét. Az egyik csoport már előző nap előrement, és egy 1500 méter magasan fekvő menedékházban töltötte az éjszakát. A csapatok három különböző útvonalon próbálják megközelíteni a lavinakúpot. Keresőkutyákat is vittek magukkal.


Az illetékes gyatrának minősítette ugyan az időjárási feltételeket, a hóviszonyok azonban annyiban javultak, hogy szerdán egész nap esett az eső. Tájékoztatója szerint egy helikopter is készenlétben áll, hogy bekapcsolódjon a műveletbe, de a rossz idő miatt egyelőre nem tudott felszállni.


A 47 éves magyar hegymászót szombat délután sodorta el a lavina a Hochschwab hegységben, 1800 méter magasságban. A körzetben uralkodó rendkívül mostoha körülmények miatt a hét végén fel kellett függeszteni a kutatást, az állandó lavinaveszély miatt ugyanis fennállt annak a lehetősége, hogy a keresőcsapatok is bajba kerülhetnek. Az erős szél és a sűrű havazás, a helyenként háromméteres hóátfúvások is akadályozták a keresést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik