Élet-Stílus

Szerződést hosszabbított a német kapitány

A német válogatott a tavalyi világbajnoki bronz után első csapatként biztosította be a helyét a 2008-as Európa-bajnokságon. Nem csoda, hogy a német szövetség vezetői marasztalták Joachim Löwöt.

A német szövetség (DFB) csütörtökön a kora esti órákban bejelentette, amire már egy ideje számítani lehetett: Löw a 2010-es világbajnokságig meghosszabbította a szerződését. A fiatal szakember az elkövetkező években évente 2,5 millió eurót fog keresni.

Nyílt titok volt, hogy a DFB-vezetői szerették volna a tréner 2008-ig szóló kontraktusát meghosszabbítani. Néhány napja a német sajtó már kész tényként kezelte, hogy Löw marad a Nationalelf kispadján.

A 47 éves szakember a tavalyi világbajnokság után vette át a kapitányi posztot, a hazai rendezésű torna után távozó Jürgen Klinsmanntól. A vébé előtt sokat kritizált, végül bronzérmes csapat átmentette a 2008-as Eb selejtezőire is a jó formáját, és több mint egy éven keresztül veretlen maradt tétmeccsen.

A sorozat nemrég szakadt meg a csehek ellen, igaz addigra a német válogatott már kiharcolta a kontinenstornán való szereplést. Löw mérlege így is imponáló: 16 meccsen 12 győzelem, két döntetlen és két vereség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik