Élet-Stílus

Dublin a legkoszosabb európai város

Az Ír Üzletemberek a Szemét ellen (Irish Business Against Litter, IBAL) nevű szövetség tíz európai várost vett górcső alá és három - tiszta, mérsékelten szemetes, illetve szemetes - kategóriába sorolta őket.

A tíz közül Dublin és Amszterdam bizonyult legszemetesebb európai nagyvárosnak, míg Stockholm mérsékelten szemetesnek. Dublinban – amely a legdrágább város cím mellett ezúttal a legszemetesebb jelzőt is megkapta – olyan idegenforgalmi helyek „úsznak” a szemétben, mint például a O’Connell Street, Stephen’s Green, the Guinness Hopstore, Christ Church Cathedral, Temple Bar, Heuston Station és a Croke Park.

A maradék hét város – Riga, Bécs, Strasbourg, Köln, Barcelona, Koppenhága és Zürich – kiérdemelte a tiszta minősítést, s ezek közül is Rigát találta a felmérés a legtisztább városnak.



Dublin a legkoszosabb európai város 1

Bécs is tiszta minõsítést kapott (fotó: sxc)


A vizsgálatba bevont városok mindegyikében az utcán eldobott rágógumit találták a legnagyobb gondnak. Éppen ezért olyan adót javasolnak, amely a le nem bomló rágógumik árába épülne be vagy pedig a gyártót terhelné, és amelyet közvetlenül ennek a hulladéknak az eltávolítására fordítanának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik