Élet-Stílus

Madrid: 8-7-re módosult a Federer-Nalbandian párharc

Az argentin David Nalbandian folytatta kimagasló szereplését, s úgy nyert mestertornát Madridban, hogy a világranglista három legjobbját is felülmúlta.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A 2,45 millió dollár összdíjazású fedettpályás torna döntőjében az első helyen kiemelt, címvédő Roger Federer várt a korábban a világranglistán második Rafael Nadalt és a harmadik Novak Djokovicsot is legyőző dél-amerikaira, s az első szett után úgy tűnt, a svájci simán védi címét.

Ám ezzel Federer el is lőtte puskaporát. Nalbandian volt ugyan az első, aki a spanyol fővárosban breaket tudott nyerni a világelső ellen, s ezt háromszor is megtette, a láthatóan indiszponált, 38 ki nem kényszerített hibát vétő világelső ellen.

Nalbandian első mester-trófeáját szerezte. A svájci klasszis és argentin riválisa 15. alkalommal mérkőzött egymással ATP-tornán, Federer 8-7-re vezet. Még.

Zürichben jobban járt a világelső. Az 1,34 millió dollár összdíjazású svájci tornán a belga Justine Henin ugyanis két játszmában legyőzte francia Tatiana Golovint, s ezzel idei kilencedik (pályafutása 38.) tornaelsőségét ünnepelhette.

Mester-torna, Madrid
Döntő:
Nalbandian (argentin)-Federer (svájci, 1.) 1:6, 6:3, 6:3

Női torna, Zürich
Döntő:
Henin (belga, 1.)-Golovin (francia) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik