Élet-Stílus

NFL: Brady két csúcs egy meccsen

Tom Brady, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) vitézkedő New England Patriots irányítója egyéni csúcsot döntött, illetve a liga történetében is új fejezetet nyitott a Dallas elleni rangadón.



A bajnoki cím egyik esélyese, a New England Patriots hatodik meccsén is veretlen maradt, midőn a vasárnap éjszakai rangadón 48-27-re intézte el a fordulóig szintén makulátlan Dallas Cowboys csapatát, ráadásul idegenben.

A győzelem, illetve a bravúros szereplés első számú letéteményese az irányító, Tom Brady, aki a texasiak ellen nem kevesebb mint öt touchdown-átadást osztott ki, s ezzel a vonatkozó egyéni csúcsát is megdöntötte.


NFL: Brady két csúcs egy meccsen 1

Balra a hős, Tom Brady (AP)



Más kérdés, hogy háromszor leteperték (sackelték) az ellenfél védői, egy ilyen esetben a labdát is elvesztette, amelyből a Dallas TD-t szerzett. Az összkép mégis rózsás, s Brady a liga történetének első irányítója, aki úgy kezd egy idényt, hogy az első hat összecsapás mindegyikén legalább három TD-passzt ad. A hatodik játékhét után 16-nál jár. Nem csoda hát, hogy a szakírók, a társak és a csapat edzői is elismerően szóltak a 30 éves klasszisról. „Mint általában, ezúttal is remek munkát végzett” – összegzett Bill Belechick főedző.

A Dallas elbukásával a New England mellett már csak – az ezúttal szabadnapos – Indianapolis Colts veretlen az NFL-ben, Miami Dolphins és a St. Louis Rams viszont még egyszer sem tudott győzni.

Lezuhant egy kamera



A pálya fölött dróton mozgatható televíziós kamera zuhant a játéktérre Seattle-New Orleans mérkőzésen, de szerencsére senki nem sérült meg. A hazai csapat éppen időt kért, amikor a berendezés leesett két Seattle-játékos mellé. A bírók védett helyre irányították az összes játékost, és közel tízperces javítás után folytatódhatott a meccs – írta az MTI.


A 6. játékhét eredményei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik