Élet-Stílus

Nem lesz B csapata a McLarennek

A Forma-1-be belépni szándékozó Prodrive a McLarennel folytatott tárgyalásai zátonyra futottak, így ha a Prodrive csatakozik is az autósport királykategóriájához, egészen bizonyos, hogy nem a wokingiak autójával versenyez.

Az autosport.com értesülései szerint a Prodrive és a McLaren tárgyalásai zátonyra futottak, s ez azt jelenti, hogy az új gárda nem lesz a McLaren-Mercedes B csapata.

Egyúttal az az elmélet is megdőlt, hogy Lewis Hamilton jövőre is a wokingiaknál marad, míg Fernando Alonso egy McLaren-autóval ugyan, de egy másik istállónál (ez lett volna az újonc Prodrive…) versenyez.

Néhány héttel ezelőtt a Prodrive-főnök, Dave Richards azt nyilatkozta, hogy már csak a Concorde-szerződés módosítása – amely engedélyezné az autók adásvételét – az egyetlen akadálya az üzlet megkötésének, ám most mégis igen távol kerültek a felek a megegyezéstől. A bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a McLaren első embere, Martin Whitmarsh arról tájékoztatta beosztottjait, hogy a csapat a továbbiakban nem dolgozik a Prodrive-projekten. Igaz, e hírt egyik fél sem erősítette meg.


Nem lesz B csapata a McLarennek 1

Nem McLaren-autóval indul a Prodrive (MTI/EPA)



Hozzá kell tennünk, hogy bár a Prodrive-val kapcsolatban újabban mindig csak a McLarent emlegették, Richards a nyáron elejtette, hogy három lehetőségről is tárgyal. Vélhetően most majd visszatér a korábbi tárgyalófelekhez, állítólag a jövő évi autó szállítására a Renault lehet a legvalószínűbb jelölt. Feltéve persze, hogy a 2008-as – még nem létező – Concorde-szerződés egyáltalán lehetővé teszi a nem saját autókkal való indulást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik