Élet-Stílus

Hiddink 2010-ig orosz kapitány marad

Szerződést hosszabbított Guus Hiddink, az orosz válogatott szövetségi kapitánya, ezzel az is eldőlt, hogy a holland edző közeljövőben biztosan nem ül le a Chelsea kispadjára.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A 60 éves mester kontraktusa eredetileg jövőre járt volna le, de Vitalij Mutyko szövetségi elnöknek sikerült rávennie a maradásra a trénert. „Nem volt nehéz

Blohin lemond, ha az ukránok kiesnek

Lemond posztjáról Oleg Blohin ukrán szövetségi kapitány, ha a válogatott nem kvalifikálja magát a 2008-as Eb-re. „Amennyiben nem sikerül teljesíteni a küldetést, akkor nem folytatom” – mondta a szakvezető. Az ukránok rendkívül nehéz helyzetben vannak, ugyanis nyolc pont a hátrányuk az éllovas skótokkal, hét a második olaszokkal és hat a franciákkal szemben. Igaz, a rivális triónál egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

meghoznom ezt a döntést, hiszen jól érzem itt magam, élvezem a munkát Oroszországban, s eközben megtanulok egy új nyelvet és megismerhetek egy új kultúrát” – magyarázta a holland edző, aki korábban dolgozott a Real Madridnál és a PSV-nél is, valamint a holland, a dél-korai és az ausztrál válogatottat is irányította.

Már tárgytalan, de korábban több helyen is megjelent Hidinkkkel kapcsolatban, hogy ha az oroszok nem jutnak be a jövő évi Európa-bajnokság tizenhatos döntőjébe (jelenleg a harmadik helyen állnak az E csoportban), akkor a kvalifikációs sorozat befejezése után, azaz november végétől szívesen dolgozna az angol Chelsea vezetőedzőjeként. Nos, a közeljövőben biztos nem ül le a londoniak kispadjára.


Hiddink 2010-ig orosz kapitány marad 1

Guus Hiddink Oroszországban marad (WFA)


„Már az előtt elkezdtünk beszélgetni a hosszabbításról, hogy Jose Mourinho elhagyta volna a Chelsea-t, tehát az ottani helyzet cseppet sem befolyásolta a döntésemet. Legutóbbi londoni látogatásom során valóban találkoztam Roman Abramovics tulajdonossal, egy csésze kávé mellett beszélgettünk, de a Chelsea nem került szóba, az orosz futballról csevegtünk” – így Hiddink. Lapértesülések szerint az edző több mint kétmillió eurót keres évente Oroszországban, s a fizetését Abramovics állja a Nemzeti Futballkadémián keresztül. „Teljesen elégedettek vagyunk Hiddink úr munkájával, de persze mindig lehet jobb” – mondta hosszabbítás kapcsán az orosz szövetség vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik