Élet-Stílus

Európai csapat az NBA-ben?

Akár európai színhelyen is rendezhetnek alapszakasz-mérkőzést az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), sőt mi több: David Stern, az NBA első számú vezetője azt sem tartja kizártnak, hogy a ligához európai csapatok is csatlakozhatnak majd.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu


„Játszottunk már Isztambulban, Rómában és most Londonban. Mindenhol nagy volt a siker” – jegyezte meg David Stern abból az alkalomból, hogy a Boston Celtics és a Minnesota Timberwolves szerdán az angol fővárosban játszik majd felkészülési találkozót.

A tengerentúli profi liga első számú vezetője ehhez még hozzátette: a 2012-es londoni olimpia még tovább lendíthet a sportág népszerűségén, és azután akár európai csapata is lehet az NBA-nek.

Mindenesetre Ken Livingstone, a metropolisz főpolgármestere támogatja az ötletet, hogy London egy klubbal csatlakozzon a tengerentúli ligához.

London egyébként ezekben a hetekben az amerikai sportok egyik kedvelt helyszíne: szeptember végén hokisok (NHL) meccseltek itt, jelenleg az NBA kosarasai, október végén pedig az amerikai- futballisták (NFL) játszanak az angol fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik