Élet-Stílus

50 Airbust rendelt a Wizz Air

A mostani megrendeléssel 107-re emelkedett az eddig megrendelt Airbus A320-as családba tartozó repülőgépek száma. Az ötven fix rendelés értéke eléri a 3,5 milliárd dollárt.

A Wizz Air kelet-közép-európai bázisú diszkont-légitársaság 50 Airbus 320-as repülőgépet rendelt, és további 25 opcióra kötött szerződést – közölte a Wizz Air szerdán. Az Airbus számára is jelentősnek számít az üzlet, mert ez az eddigi a legnagyobb megrendelés Kelet-Közép-Európában. A jelenlegi szerződés, kiegészítve a korábbi rendelésekkel – a tervek szerint – 2014-ig fedi a Wizz Air kapacitásigényét. Az elkövetkezendő időszak repülőgép-szállításai a Wizz Air-t a régió egyik legnagyobb flottaüzemeltetőjévé teszi.

A légitársaság jelenlegi flottájához hasonlóan, az új A320 típusú repülőgépek is egységesen 180 bőrüléssel érkeznek. A folyamatos szállítások eredményeként a légitársaság flottájának átlagéletkora az elkövetkező évtizedben három év alatt marad. Ez magas üzemelési hatékonyságot, kiváló műszaki megbízhatóságot, az utasok számára pedig kényelmesebb utazást biztosít. Ennek köszönhetően a Wizz Air továbbra is Európa egyik legköltséghatékonyabb légitársasága lesz.

A Wizz Air téli menetrendjében 12 úti célt kínál Budapestről, és ebben az évben 700 ezer utast tervez szállítani magyarországi járatain. A légitársaság Magyarországon kívül Lengyelországból, Bulgáriából, Horvátországból, Szlovéniából és Romániából kínál járatokat. A flotta Airbus A320 típusú repülőgépekből áll. Tavaly a Wizz Air-nek több mint hárommillió utasa volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik