Élet-Stílus

UEFA-kupa: nem játszanak egymás ellen magyarok

Kedden az Európai Labdarúgó Szövetség központjában kisorsolták a második legrangosabb európai kupasorozat csoportbeosztását. Magyar érdekeltségű csaták nem lesznek, a négy idegenlégiósunkat foglalkoztató egyesület más-más csoportba került.

A nyolc ötcsapatos csoportból az első három-három jut tovább a legjobb 32-be, ehhez a 24 együtteshez csatlakozik a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikja. A kvintettek október 25-én kezdik meg a küzdelmeket, mindegyik érdekelt kétszer hazai pályán és kétszer idegenben fog pályára lépni. A csoportkör után ismét egyenes kieséses fordulók következnek, a döntőt jövő május 14-én, Manchesterben rendezik.

Jelenleg négy együttes keretében található magyar futballista: Tőzsér Dániel az AEK Athént, Juhász Roland az RSC Anderlechtet, Dudás Ádám a Szpartak Moszkvát, Sáfár Szabolcs pedig az Austria Wient erősíti. Kis szerencsével mind a négy csapat továbbjutó helyen fejezheti be a csoportszereplést.

Tőzsérék bosszút állhatnak az Elfsborgon

Tőzsér Dánielék esetében a spanyol bajnokság harmadik helyezettje, a Villareal és a Serie A-ban negyedik Fiorentina kiemelkedik a kvintettből, de a másik két csapat, a cseh Mlada Boleslav és Debrecent a BL-ből búcsúztató Elfsborg verhető ellenfélnek tűnik.

A belga Anderlecht csoportjában a Tottenham továbbjutására nagy pénzben is fogadnánk, a spanyol Getafét erejét viszont nehéz megbecsülni, hiszen a tavalyi bajnokság meglepetéscsapata idén pocsékul szerepel, hét mérkőzésen mindössze két pontot szorgoskodott össze. A Hapoel Tel Aviv (izraeli) és az Aalborg (dán) ellen bármi megtörténhet. Reméljük Juhász Rolandék örülhetnek majd a csoportkör végén.

Dudás és Sáfár nehéz csoportban

Dudás Ádáméknak lesz a véleményünk szerint a legnehezebb dolga, a Szpartak Moszkvát az egyik legkiegyensúlyozottabb csoportba sorsolták. A Leverkusen, a Sparta Praha, a Toulouse és az FC Zürich ellenében a magyar korosztályos válogatottat foglalkoztató orosz csapatnak a hazai meccseit mindenképpen nyernie kellene.

Az Austria Wien is erős ellenfeleket kapott, de Sáfár Szabolcsék trénere ennek ellenére nem volt csalódott a sorsolást követően. „Nagyon érdekes csoportba kerültünk, a véleményem szerint teljesíthető a feladat” – nyilatkozta Georg Zellhofer, a bécsiek edzője. Sétagaloppra nem számíthat a csapata, hiszen továbbjutásra a Bordeaux és a Galatasaray mellett a görög Panioniosznak és a svéd Helsingborgnak is jó esélyei vannak.

Az UEFA Kupa csoportbeosztása
A csoport: AZ Alkmaar (holland), Zenit (orosz), Everton (angol), 1. FC Nürnberg (német), Larissza (görög)

B csoport: Panathinaikosz (görög), Lokomotiv Moszkva (orosz), Atlético Madrid (spanyol), FC Köbenhavn (dán), Aberdeen (skót)

C csoport: Villarreal (spanyol), AEK Athén (görög), Fiorentina (olasz), Mlada Boleslav (cseh), Elfsborg (svéd)

D csoport: FC Basel (svájci), Hamburger SV (német), Rennes (francia), Dinamo Zagreb (horvát), Brann Bergen (norvég)

E csoport: Bayer Leverkusen (német), Sparta Praha (cseh), Szpartak Moszkva (orosz), Toulouse (francia), FC Zürich (svájci)

F csoport: Bayern München (német), Bolton Wanderers (angol), Braga (portugál), Crvena zvezda (szerb), Arisz Szaloniki (görög)

G csoport: RSC Anderlecht (belga), Tottenham Hotspur (angol), Getafe (spanyol), Hapoel Tel Aviv (izraeli), Aalborg (dán)

H csoport: Girondins Bordeaux (francia), Austria Wien (osztrák), Galatasaray (török), Panioniosz (görög), Helsingborg (svéd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik