Élet-Stílus

Színdarabot írtak Putyinról

A tajgában játszódó darabot hamarosan be is mutatják a vlagyivosztoki területi ifjúsági színházban.

Színdarabot írt Vlagyimir Putyin orosz elnökről két omszki szerző. Az Izvesztyija című orosz lap szerint a színdarabot „hálás oroszok írták, hogy újra bebizonyítsák honfitársaiknak: ő (az elnök) a legemberibb ember”. Igor Koszinyin és Tatyjana Csertova az Izvesztyijának elmondta: a darabot nem az elnök (október 7-i) születésnapjára írta, hanem „lelki szükségletből”. A két szerző Andrej Kolesznyikov, a Kremlben akkreditált egyik újságíró könyvéből szerezte az államfőről szóló ismereteit.

A cselekmény úgy kezdődik, hogy az Elnök és az Iró – utóbbi testesíti meg Kolesznyikovot – nem tudni, hogyan s miként, a tajgába kerül, ott bemegy a legelső házba, ahol épp a családfő születésnapját ünneplik. A további cselekmény az Izvesztyija szerint Viktor Zubkov kormányfő stílusában bontakozik ki, aki az eddigi tapasztalatok szerint „nagyon szeret vendégeskedni a népnél”.

Az Elnököt és az Írót leültetik az ünnepi asztalhoz, énekelgetnek vele, a nagymama időről időre megsimogatja az Elnök fejét, és beszélgetés közben nem feledkeznek meg a bel- és külpolitika fontosabb kérdéseiről sem. Az Elnök egyebek között kijelenti: „Az utód tetszeni fog maguknak. Maguknak és mindenkinek”.

A szerzők szerint a darab eleinte kicsit száraz volt, és nem nagyon tudták meghatározni a műfaját, de mostanra sikerült: álom elő- és utójátékkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik