Élet-Stílus

Az MTV piros gitárt akasztott Petőfi nyakába

Többek közt Bibó István, Károlyi Mihály, Petőfi Sándor szobrára, valamint a Vörösmarty-szobor mellékalakjainak nyakába – is piros gitárt akasztottak a hetekben indult zenei tévécsatorna reklámkampányának részeként – írja a Népszabadság.

Országszerte csaknem négyszáz szobor nyakába akasztottak piros gitárt, amit a csatorna egy klasszikus gerillakampánynak szánt. Ezen Baranyai Szabolcs marketingmenedzser azt értette, hogy előre nem egyeztettek senkivel. A gerillakampány szigorúan véve azonban azt jelenti, hogy annak indulásakor még senki nem sejti, hogy itt reklámról van szó, illetve hogy egy termék áll az események hátterében.

Az MTV Magyarország marketingmenedzsere a Népszabadságnak kifejtette, hogy szigorúan ügyeltek rá, hogy ne sérüljenek a szobrok. A gitárok kartonból vannak, és csak lógnak a szobrokon, nincsenek ragasztva vagy más módon rögzítve. Eddig nem érkezett panasz.

Zsigmond Attila, a fővárosi köztéri szobrokat gondozó Budapest Galéria igazgatója nem volt elragadtatva az akciótól. Nem gondolja ugyanis, hogy a köztéri szobrok rendeltetésszerű használatához tartozna, hogy reklámcélokat szolgáljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik