Élet-Stílus

Ecclestone beszólt Alonsóéknak

A Forma-1 ura úgy gondolja, hogy Hamilton jobb világbajnok lenne Alonsónál vagy Räikkönennél. A háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint a spanyol címvédő nem érdemes az idei bajnokságra.

Bernie Ecclestone szerint a csodagyerek, Lewis Hamilton nélkül ki tudja merre tartana a Forma-1 Michael Schumacher távozása után. Ecclestone szerint Alonso nem tett semmit a sportért, amióta megnyerte a bajnoki címét tavaly, Räikkönen pedig alig beszél valakivel.

„Fájdalmasan nyilvánvaló, hogy a megfelelő ember a bajnokságra Lewis. Aggódom is, hogy mi lesz, ha nem ő nyer. Ha Lewis győz, igazi világbajnokként fog viselkedni, tudja majd, hogy mit várnak tőle, és hogy mi a kötelessége” – mondta Bernie.

Alonsóék nem izgatják magukat

A másik két esélyes nem sokat foglalkoztak a Forma-1 urának a nyilatkozatával. Alonso így reagált: „Mindenkinek lehet véleménye. Én igyekszem profin viselkedni, nem tudom mit kellene még tennem. Arra szerződtem, hogy vezessem az autót, és találkozzak a szponzorokkal, ami rendben is van – próbálom mindkettőt teljesíteni.”


Ecclestone beszólt Alonsóéknak 1

Alonso és Räikkönen nem izgatja magát (vezess.hu)


Arra, hogy nem tett semmit a sportért, a spanyol elmondta, hogy nagy hatása volt a Forma-1 népszerűvé tételében hazájában. „Nagyon büszke vagyok erre. Próbálom a legjobbat nyújtani, talán Ecclestone véleménye is megváltozik” – mondta Alonso.

Kimi Räikkönen nem cáfolt semmit, egyszerűen a maga stílusában reagált: „Nem nagyon érdekel, hogy mit beszélnek rólam az emberek.”

Lauda is Alonsót bírálta

Néhány napja a háromszoros bajnok, Niki Lauda jelentette ki, hogy nem szeretné, ha a spanyolé lenne a végső győzelem: „Az vicc lenne. Alonso hetek óta olyan rosszul viselkedett a csapatával, hogy se barátja, se támogatója nem lehet már!” – magyarázta az 58 éves veterán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik