Élet-Stílus

Button nem megy a McLarenhez

Fernando Alonso távozását a McLarentől szinte biztosra veszi mindenki, a kérdés inkább csak az, hogy ki kerül a helyére 2008-ban. Jenson Button nem.

Fernando Alonso majdnem biztosan elhagyja a McLarent az idei szezon után. Pótlásáról már régóta folynak a találgatások. A leggyakrabban emlegetett jelölt a williamses Nico Rosberg, de felmerült már Giancarlo Fisichella, a spykeres Adrian Sutil és Jenson Button neve is.

Marad a japánoknál

Bár Button köztudottan jövő évre is rendelkezik szerződéssel a Hondánál, de a pár évvel ezelőtti szerződéshuzavona, a “Button-gate” után már ennyi nem elég a spekulációk elfojtására. Az viszont többet mond, hogy maga Button is cáfolja a váltást: “Jól esik, hogy az emberek ilyen értelemben beszélnek rólam. Számít, hogy mindig különböző csapatokkal emlegetnek együtt, de én jövőre is a Hondánál leszek” – mondta a 27 éves angol.


Button nem megy a McLarenhez 1

Button idén egyelõre a 14. (vezess.hu)


A hétvégi Kínai Nagydíjon Button idei legjobb eredményét érte el, az ötödik helyre behozva a Hondáját. A csapatfőnök, Nick Fry szerint azonban nemcsak a sanghaji verseny, hanem az egész év Button karrierjének legjobbja.

A csapat elégedett az angollal

“Azt hiszem a kínai eredmény több dolgot is mutat. Először is azt, hogy milyen jó Jenson Button. Talán ironikus, de számomra ez Jenson eddigi legjobb szezonja. Mindent beleadott, hibátlanul teljesített, azt hiszem mindenkit lenyűgözött a paddockban, hogy egy beismerten rossz autóval is milyen elszánt volt.”

Fry szerint a Kínában elért eredménynél többet idén nem várhattak, és annak ellenére, hogy csak négy pontot jelent, van oka az örömre, az ünneplésre: “Sokat jelent ez a csapatnak és a versenyzőnek is. Idén nincs értelme győzelmekről ábrándoznunk. Távoli, de valós célokat kell kitűznünk magunk elé. Át kell értékelnünk a dolgokat. Ha tavaly az időmérőn csak az egyik autónk jutott volna az első tízbe, a tizedik helyen, el lettünk volna keseredve. Most elégedettek lehettünk, tekintetbe véve, hogy mink van.”

A Honda egy futammal az idény vége előtt a 8., hat ponttal, Button – ő szerezte mindet – a 14. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik